The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  вторник

  Здравословна любов

  Здравословна любов

      

      По тези 8 ключови признака ще разберете дали любовната ви връзка е здравословна.
      След раздяла обикновено човек се чувства съкрушен. Започва да се обвинява, да съжалява за минали събития, да премисля и да се измъчва от съмнения. 
      Истината е, че една или друга постъпка трудно биха отблъснали човека, ако той е любовта на живота ви. Понякога е по-добре да се разделите, отколкото да позволите някой да ви проваля живота. 
      Ето някои сигурни признаци, че връзката, която имате, не е здравословна.

  Личностно развитие

      Когато имате здрава и хубава романтична връзка, сякаш се намирате под щастлива звезда и всичко ви върви – сприятелявате се с нови хора, намирате си по-добра работа, израствате в уменията си. Възможно е дори да ви споходи желание да се запишете на курс по рисуване или да ви се прииска да научите нов език. Половинката ви би се гордяла с вас и би ви подкрепяла безусловно.
      В токсичната любовна връзка обаче човек се задушава. Чувства се ограничен и притиснат, нищо не му върви, навсякъде среща разочарования.

  ➤ Отношението към партньора ви

      Едно от основните правила за здрава връзка е да приемате партньора си такъв, какъвто е – с качествата и недостатъците му. Разбира се, добре е взаимно да си влияете положително и да се променяте, но не и единият да настоява другият да се промени.
      Онзи, който истински ви обича, ще ви подкрепя такива, каквито сте, и ще се радва, когато сте щастливи.

  ➤ Емоции

      Не е нормално да се притеснявате в присъствието на партньора си. От каквото и да било. Всъщност това е единственият човек, от когото не би трябвало да се притеснявате изобщо и който да ви е виждал във всякакво състояние и пак да ви обича. Ако с даден човек се чувствате на седмото небе един ден, а на следващия се скарвате така, че ви се приисква да се разделите, нещо не е наред.

  ➤ Доказателство за любов

      Ако постоянно се нуждаете от доказателства за любовта си, значи един от двамата не е сигурен в другия, или нямате вяра в любовта си. Потърсете причината за това, защото един ден тези дребни пукнатини могат да се превърнат в истинска пропаст помежду ви.

  ➤ Самооценка и достойнство

      В романтичната връзка партньорите трябва да се чувстват равни. Ако единият иска да изпъква постоянно за сметка на другия, като го унижава, пренебрегва или обижда – съзнателно или не – то това със сигурност не може да бъде основа за здрави и продължителни отношения.

  ➤ Проблеми

      От време на време всяка двойка се изправя пред предизвикателства или среща проблеми във връзката си. В хармоничната любов проблемите само заздравяват връзката между двамата. Партньорите никога не се обвиняват взаимно, не си прехвърлят вината, а се опитват заедно да се справят с трудностите, защото действат като отбор.

  ➤ Увереност

      Ревността е една от най-честите причини за раздяла. Ако имате доверие на своя партньор, няма да го следите на всяка крачка и да дебнете всяко съобщение на телефона му. Дори един невинен флирт не би предизвикал сътресения във връзката.

      Въпреки това не си затваряйте очите пред някои очевидни лъжи: ако половинката ви редовно закъснява от работа, защото се е отбил някъде с приятели или му се е случила злополука с колата; ако не ви обръща вече достатъчно внимание; ако се промени в отношението си към вас и се дистанцира – поговорете сериозно.

  ➤ Любов

      Една от най-хубавите способности на партньорите в здравословна любовна връзка е споделянето на любов. Двамата имат нужда постоянно да изразяват любовта си един към друг – с думи или с дребни жестове. Това трябва да става спонтанно и да е двустранен процес.


  Източник: Цветелина Велчева по материали от Brightside


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.
  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:   BGtop

  Follow ZigZag Library

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (556) Lang-En (123) Lang-Ru (120) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En