The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    вторник

    Княжество Андора. Малка държава с голeми възможности

    Княжество Андора


        Андора е малка страна, разположена на границата между Испания и Франция. Територията на държавата е толкова малка, че можете да я преминете цялата за около половин час. 
        Благотворно влияние върху културата на Андора, тази малка частица от територията на континента Европа, е влиянието на двете силни държави - Испания и Франция, особено що касае уникалните традиции на местното население, повечето от които са католици. 
        Страната има консервативен начин на живот, който се е отразил върху степента на престъпност - тя е най-ниската в Европа. 
        Андора - е земен рай за скиорите от цял ​​свят. Ски курортите в Андора са достойни да се сравняват с френските, чешките и швейцарските, те са световноизвестни.


    Княжество Андора

     
        Андора ще ви изненада с красива природа, приятен климат, невероятна култура и малки магазинчета, с разумни цени. 

        Столицата на Андора


    Княжество Андора



        Столицата, Андора ла Веля, е живописен град в планинска долина, разположена на 1000 метра над морското равнище. Градът е основан през 9-ти век и притежава историческа архитектура. 
        Безмитната зона на страната създава уникални условия за туристите -  без туристическа такса и добавена стойност. За фанцузите не знам, но жителите на Испания, коита са близо да границата, често пътуват, за да пазаруват в Андора изгодно.
        Андора ла Веля е град, претъпкан с много супермаркети. 

    Княжество Андора - магазини



        Страната е лидер в брой на супермаркети, съотнесен към нейната площ. Вие се питате как е възможно това? Отговорът е прост. На територията на страната, в планините, населението е малобройно и има пълна липса на природни богатства. Такива разочароващи прогнози без легализирана контрабанда щеше да потопи страната в бедност. Княжество Андора обаче премахва проверката на митническите и паспортни данни на пътниците и влизането в страната е много приятно, благодарение на  липсата на митническа проверка. 
        Също така броят на супермаркетите - гиганти привлича тук повече от 10 милиона души от целия свят през цялата година! И това е на население от близо 80 000 човека! 
        Тази статистика не изглежда реална за толкова малка Андора. Но е вярно, тъй като в страната почти 80% от жителите живеят от туристическите ресурси. 
        Туристите идват тук да пазаруват, да се наслаждават на ски курортите на Андора и долините на Пиренеите, богати с лечебни серни извори. 
        Най-популярният сред туристите е международния курорт Пас де ла Каса. 

    Забележителности на Андора

        Разхождайки се по улиците на столицата в търсене на забележителности може случайно да се натъкнете на културен фестивал, музикален фестивал, или ще видите най-старите къщи, направени от камък, или просто ще се полюбувате на площадите. 
        Недалече от столицата е расположен Калдеа – годорстта на  андорци – комплексът  с бани, лечебни вани, басейни, сауни. Калдеа безспорно ще направи вашата почивка незабравима. 


    Княжество Андора - Калдеа


        Андора наистина е чудесна страна, която си струва да посетите!



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


     
    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En