The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  вторник

  Княжество Андора. Малка държава с голeми възможности

  Княжество Андора


      Андора е малка страна, разположена на границата между Испания и Франция. Територията на държавата е толкова малка, че можете да я преминете цялата за около половин час. 
      Благотворно влияние върху културата на Андора, тази малка частица от територията на континента Европа, е влиянието на двете силни държави - Испания и Франция, особено що касае уникалните традиции на местното население, повечето от които са католици. 
      Страната има консервативен начин на живот, който се е отразил върху степента на престъпност - тя е най-ниската в Европа. 
      Андора - е земен рай за скиорите от цял ​​свят. Ски курортите в Андора са достойни да се сравняват с френските, чешките и швейцарските, те са световноизвестни.


  Княжество Андора

   
      Андора ще ви изненада с красива природа, приятен климат, невероятна култура и малки магазинчета, с разумни цени. 

      Столицата на Андора


  Княжество Андора



      Столицата, Андора ла Веля, е живописен град в планинска долина, разположена на 1000 метра над морското равнище. Градът е основан през 9-ти век и притежава историческа архитектура. 
      Безмитната зона на страната създава уникални условия за туристите -  без туристическа такса и добавена стойност. За фанцузите не знам, но жителите на Испания, коита са близо да границата, често пътуват, за да пазаруват в Андора изгодно.
      Андора ла Веля е град, претъпкан с много супермаркети. 

  Княжество Андора - магазини



      Страната е лидер в брой на супермаркети, съотнесен към нейната площ. Вие се питате как е възможно това? Отговорът е прост. На територията на страната, в планините, населението е малобройно и има пълна липса на природни богатства. Такива разочароващи прогнози без легализирана контрабанда щеше да потопи страната в бедност. Княжество Андора обаче премахва проверката на митническите и паспортни данни на пътниците и влизането в страната е много приятно, благодарение на  липсата на митническа проверка. 
      Също така броят на супермаркетите - гиганти привлича тук повече от 10 милиона души от целия свят през цялата година! И това е на население от близо 80 000 човека! 
      Тази статистика не изглежда реална за толкова малка Андора. Но е вярно, тъй като в страната почти 80% от жителите живеят от туристическите ресурси. 
      Туристите идват тук да пазаруват, да се наслаждават на ски курортите на Андора и долините на Пиренеите, богати с лечебни серни извори. 
      Най-популярният сред туристите е международния курорт Пас де ла Каса. 

  Забележителности на Андора

      Разхождайки се по улиците на столицата в търсене на забележителности може случайно да се натъкнете на културен фестивал, музикален фестивал, или ще видите най-старите къщи, направени от камък, или просто ще се полюбувате на площадите. 
      Недалече от столицата е расположен Калдеа – годорстта на  андорци – комплексът  с бани, лечебни вани, басейни, сауни. Калдеа безспорно ще направи вашата почивка незабравима. 


  Княжество Андора - Калдеа


      Андора наистина е чудесна страна, която си струва да посетите!



  За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


   
  BGtop

  Follow ZigZag Library

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (556) Lang-En (123) Lang-Ru (120) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En