The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  понеделник

  Да се изправим срещу страховете си

  Да се изправим срещу страховете си


      Хората стават жертва на онзи период, в който са били най-малко обичани. Каквото и да си говорим, човек има най-голяма нужда от любов. Независимо в кой етап от живота си се намираме, винаги се нуждаем от внимание, грижа, закрила, съпричастност и обич.

      Някои хора преживяват дълбоко емоционалните периоди, когато силно им е липсвала любов. Тези периоди обикновено не се забравят. Дали това се е случило в детството, или на по-късен етап, това винаги дава отражение на по-нататъшния житейски път.

      Липсата на любов, усещането да си пренебрегнат и незначителен водят до проблеми в общуването с другите и невъзможност да се изградят връзки на по-дълбоко ниво.

      Това се случва, защото им е много трудно да излязат от онзи период в живота си, когато са били най-уязвими и безпомощни. Това неизбежно се отразява и върху умението на тези хора да създадат интимна връзка. Обикновено те са пасивни, хора с ниско самочувствие, вечно подценяващи се, което неизбежно се отразява и на отношението на партньора към тях.

      Хората, които са били емоционално отхвърлени или уязвени, най-често се срещат с проблеми като:

  страх от провал – ако постоянно са ви подценявали като дете, съвсем нормално е да развиете комплекси за малоценност и да се съмнявате в способността си да се справите с която и да е задача, да вземете самостоятелно решение;

  ➤ проблем с доверието – отхвърлените, необичаните, пренебрегваните трудно изпитват доверие към друг човек. Те са свикнали да бъдат на заден план, затова не могат да се доверят истински;

  ➤ трудно преодоляват зависимостта си от друг човек – емоционално отхвърлените нямат самочувствие на зрели хора, които уверено вървят по свой път. Обикновено такива хора търсят по-силен партньор, на когото да се уповават; в приятелството са пасивни и рядко стават лидери или душата на компанията. Имат нужда да търсят закрилата и опората, която им е липсвала в ранните години.

      Разбира се, всеки човек е индивидуален, психиката е различна – хора с еднакви преживявания имат съвсем различен път на съзряване и израстване. Но все пак е важно да осъзнаем, когато имаме проблем, за да можем да работим върху него, да се изправим срещу страховете си и да ги победим, за да живеем пълноценно.

  източник - obekti.bg


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


   
  BGtop

  Follow ZigZag Library

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  History

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (542) Lang-Ru (113) Lang-En (110) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En