The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    сряда

    Психология на любовта

    Психология на любовта

     

    Какво исках аз от теб, любими? Къде сгрешихме, ти и аз? 


      В началото ще внеса няколко уточнения. Вместо "аз и ти" или "тя и той" ", ще е написано - жените и мъжете.

      Всичко, което ти пиша тук не е моя измислица. Четеш мой авторски труд. Като тематика съществува в рамките на науката Психология.

    На някои места съм подходила с хумор, за да не ти е скучно четенето. Моля те, не го смятай за подигравка.

      Това, което следва, важи и се прилага, и за двете възможности - в реалния живот и при виртуалното, дистанционно общуване.

      Каква е разликата между тези две форми на общуване? 

          В реалния живот има визуален контакт, има физически контакт (докосване, хващане за ръка и др.) и свободно вербално изразяване - без ограничение. 

          Виртуалното общуване обаче е само вербално, тоест, словесно, и то е с ограничение. 

      Най-общо казано, виртуалното общуване изисква повече усилия, за да се получи същия резултат, както в реалния живот. 

      Ще се старая да описвам всичко с обикновени думи, без научни термини, за да го разбереш по-лесно.

      Обещавам ти, ще бъда обективна, когато се касае за нашата кореспонденция, между теб и мен. И очаквам да не го приемаш като липса на тактичност от моя страна, тоест, като обида. 

      До сега съм проявявала тактичност, не съм ти правила сериозни забележки, не съм те поучавала. Съветвала съм те.

      На някои места ще цитирам като пример случаи от нашето общуване. 

      Това, което ще прочетеш е пречупено през моя поглед. Все пак аз не съм тийнейджър. А и през последните години не съм живяла като монахиня в манастир. Казвала съм ти го и друг път. 

      Имаш ли свое мнение по въпроса? А коментари? Да започваме.

      Не трябва да си въздържан при разговор

    Важи и за реалния живот, и за виртуалното общуване.

      Когато мъжът мълчи, не пише, не отговаря, а само жената говори, или пише, тя възприема негативно тази негова резервираност. Защото тълкува мълчанието му като липса на интерес към нея. 

      Още тогава една врата за теб се затваря. 

    Ако има обективни причини за това твое поведение, те трябва предварително да се обявят, да се кажат, да се уточнят. Така е коректно и се изгражда доверие.

    Съвет: Ако за теб е необичайно да говориш, упражнявай се вкъщи, когато си сам. Казвай мислите си на глас, говори пред огледалото. Това затруднение трябва да се преодолее. Полезно е за общуването въобще.


      Не трябва да показваш пренебрежителното си отношение  

      Не реагирай лаконично на съобщенията ѝ. Тя пише много, цял роман, описва подробно всичко, а ти  се скъпиш на думи. В най-лошия случай дори не ѝ отговаряш. Тя веднага прави извод за себе си - той ме пренебрегва.

      Подобно нещо се случи с нас двамата. И то съвсем скоро. Ти ми отговаряше само с по една дума - да, не, добре и т.н., или изобщо не ми отговаряше. 

    Но за това има причина, научно установена е.

      Знае се, че мъжете не умеят да се изразяват добре писмено. За това ти трябва да поработиш върху себе си. Написаните думи не трябва да са като картофи, изсипани от кошница и разпилени, неподредени. Разделяй ги със запетая, тире и точка между изреченията. Особено ако са на чужд език. Жената ще се загуби в превода и няма да те разбере правилно. Стават недоразумения, правят се погрешни заключения от нейна страна.


      Много е важно да четеш какво ти пише тя 

    Това е задължително! Има нещо важно за нея в това, което ти пише. В противен случай няма да ти го напише. Има очаквания от теб. Задава ти въпроси, а ти напиши отговор. Не демонстрирай пренебрежително отношение.


    Ако не ти допадат нейните разкази, ако нямаш време да ги прочетеш и да отговориш, по-добре е да се откажеш от общуването веднага. Повтарям, веднага! Направи го, но възпитано и тактично.
     

    Тук се затваря и втората врата пред теб. 

      И това се случи с нас двамата - искаше да ми кажеш нещо, но не го описа добре, подробно и правилно. Аз не го разбрах, ти ми каза -"можеш ли да забравиш", аз те питах "сърдит ли си ми" и т.н. Не искам да описвам цялата ни кореспонденция.

      Всяка жена е прекалено развита в емоционално отношение 

      Тя преживява много дълбоко всяко нещо, долавя хиляди нюанси и подробности, които мъжкият мозък по никакъв начин не може да види. 

      Не я карай да чака. Ти трябва да я потърсиш пръв. Уговорете се за ден и приблизителен час, в който ще общувате, като имаш предвид и евентуалната часова разлика. Ако тази уговорка я няма, тя ще поглежда през 5 минути компютъра, за да види дали си на линия. А погрешното нейно заключение ще е:"Той не е зает, той не е свободен за мен." И отново ще се почувства пренебрегната. 

      А всичко е много просто. Жените всъщност не искат много! 

    Имам предвид истинските жени, а не глезените момиченца. За жените са много важни детайлите, малките подробности, които мъжете дори не осъзнават, когато ги правят.

      Понякога милите думи - мила, скъпа, красива си, добре изглеждаш, прекрасна снимка, косата ти е много хубава, и др.- струват много повече за жените, отколкото един подарък. Жените трябва да се ухажватДа се ухажват!

      Затова ти предлагам да се запознаеш с нещата, които една истинска жена иска и очаква от един мъж. 

      

    1.ПРИЯТЕЛСТВО 

      Ако двама души искат да са заедно (за кратко, за дълго или завинаги) в реалния живот, то те трябва да умеят да разговарят помежду си. Ако диалогът между тях липсва, това означава че са неподходящи партньори.

      Една жена иска от партньора си само да проявява разбиране, когато тя се чувства зле или когато има проблем. А мъжът не трябва да се съобразява единствено само със своите желания и нужди, да не бъде егоист в това отношение. Защото връзката между него и една жена винаги е двустранна.

      Трябва да се интересуваш от жената толкова, колкото се интересуваш и от себе си. 

    Задавай въпроси, питай за подробности, помоли я да ти разказва всичко. Само така ще ѝ засвидетелстваш приятелството си. А тя ще започне да ти се доверява.

     

    2.ИСКРЕНОСТ   

      90% от връзките се разпадат заради лъжи, които обикновено се трупат и накрая ескалират в раздяла, като най-добър изход. Тук става въпрос за истинско доверие!

      За лъжите между нас двамата, аз и ти, няма да говорим. Ще си създадем конфликт. Достатъчно лъжи си казахме един на друг. Не казвай, че нямаше лъжи!

    Какво искат наистина жените? 

      Някои искат всичко, което могат да имат; Други искат всичко, което НЕ могат да имат; Може би искат това, което им се дава, или пък това, което НЕ им се дава. А може би не искат нищо. 

      Всички жени без оглед на произход, раса, националност, етнос, религия, амбиции, дебелина на портфейла, височина-ръст, килограми, искат едно – ЛЮБОВ, и я търсят през целия си живот.

      Ти трябва да разбереш какво иска жената срещу теб. Така правилно ще избереш как да изразиш отношението си, приятелството си, искреността си. 

      И чак тогава ще си съставиш стратегията, как да я покориш.

      Истината е, че повечето искания на жените са изключително прости и напълно непонятни за мъжете. Те, мъжете, не разбират от намеци, а когато жените станат директни, им се струва, че има някаква игра. И тогава ти питаш: "Ти играеш ли си с мен?". Както ти ме попита.

      Нека да е ясно, жените са доста сложни същества – емоционални и изпълнени с противоречия, но това ги прави уникални и неповторими.

      В реалния живот най-големият лукс за една жена в днешно време са отношението, добрата дума и вниманието.

      Но има и още няколко неща.

    ПЪРВО. Жените никак не обичат ниски мъже, затова никога недей да си нисък. Ако все пак си нисък, да знаеш, че се налага да се потрудиш трикратно повече, за да свалиш една жена. Прекалено високият мъж също не е предпочитан от жените. Недей да си прекалено висок, защото ще приличаш на закачалка и освен да й държиш палтото, едва ли жената ще те използва за нещо друго. Така че забрави да си прекалено висок. Средният ръст пък е прекалено обикновен, а обикновените мъже никой не ги обича, жените също.  

      В реалният живот жените обичат да излизат с мъже, които са с 20 см по-високи от тях. Това не съм го измислила аз. Цитирам социологическо проучване, което е официално публикувано.

      Давам ти личен пример. Аз съм висока 178 см, прибави към тях още 2 см от косата и още няколко сантиметра от токчетата на обувките ми. И за токчетата има стандарт: обувките за танци трябва да са с токчета от 7 см. И колко стана общата ми височина? 178+2+7=187 см. За мен е подходящ мъж с височина от 200 см., а даже и повече. Къде са тези мъже? 

      За другите жени моят Даниел изглеждаше прекалено висок. За мен беше точно по мярка, излязъл като от списание.

    Извинявам се, че ти припомних този факт.

    ВТОРО. По принцип жените се наслаждават на всеки мускулест мъж. Но в крайна сметка те не искат до себе си някаква икебана, която яде само овесени ядки в обезмаслено мляко и осем часа дневно да прекарва във фитнеса. 

      Но ако си дебел или безформен, най-добре е да имаш пари, макар че и това невинаги помага.

     

    ТРЕТО. Ако смяташ, че брадата ти е предимство, трябва да помислиш още веднъж. За жените тридневната брада е секси, ако е на лицето на Брад Пит, а за твоето - не знам, не съм те виждала.

      Моля те, тук не влизай в спор с мен, ще избухне война!

      Но националните особености трябва да се зачитат. В някои държави почти всички мъже са с бради. Приличат им, добре изглеждат с тях, но сигурно само за местните жени. За чужденките, съмнявам се. Аз лично много харесвам брадата тип "катинар". Но не на всички мъже приляга.

    (Това, по-горе, важи главно за реалния живот и можеш да го пренебрегнеш.)


    ЧЕТВЪРТО. В реалния живот жените харесват сръчни и инициативни мъже. Такива, които поправят бойлера с фазомер в устата, докато с дясната ръка държат чук, а с лявата сменят маслото на колата. Обаче, ако само това правиш, може да решат, че си прост и глуповат. Никога не изглеждай прост и глуповат. Жените не харесват сурови и недодялани мъже, за които цялата прочетена литература в живота им се брои на пръстите на едната ръка. Затова освен двете заети ръце на мъжете им е нужна и трета ръка, която по време на ремонта на бойлера и смяната на маслото на колата ще държи произведение на Шекспир, докато от радиото звучи Петата симфония на Бетовен.

      С едно изречение - упражнявай сръчността си вкъщи, но отделяй време за четене на книги и слушане на музика. Прояви интерес към предпочитанията на жената, с която общуваш. Така ще ти е по-лесно да докажеш, че не я пренебрегваш.

      Ако общуваш с жена дистанционно, както общуваше с мен, трябва да си подготвен. Аз няколко пъти ти давам сигнали, за да докажеш това. Подавах ти джокери с книгата "Пилешка супа за душата", с песента на Stevie Wonder - "Обаждам се, за да ти кажа, че те обичам", с филмът "Хубава жена". От тебе нито дума за тях. 

      Тук за теб се затвори и още една врата. 

      А можеше да ми отговориш така: "Песента е много приятна и с романтичен текст, но книгата не съм чел. Ще ми разкажеш ли нещо за нея? ". С което ще докажеш, че отговаряш на всичко, което вече прочете от началото до тук.

     

    ПЕТО. С пълна сила важи и правилото, че няма значение какво се прави, а е важно как се прави. 

      Жената може да не осъзнава, но интуитивно усеща чувствата на мъжа, които стоят зад романтичния жест. Мъжете измерват жеста с пари, а жените го измерват с емоцията, която долавят. Освен това, всяка жена възприема романтиката по свой начин.

    Съвет към теб: Ако не правиш нещо от сърце, лично за нея, – по-добре не го прави изобщо.

     

    ШЕСТО. Внимание. Вниманието е равно на любов. Човек може да проявява искрено внимание само към нещата, които са важни за него.

      Много мъже смятат женските занимания и интереси за глупости. И ако изобщо си направят труда да се поинтересуват как вървят, задават въпросите си по задължение.

    Към мъжете: Когато се обръщате към жената с въпроси за нейните интереси и занимания, правете го искрено – ако не правите нещо от сърце, по-добре не го правете.

      И още един пример от нашата кореспонденция. Аз ти написах нещо, разказах ти, а ти ми отговори: "Не съм тук, за да чета твоите истории".

      Хоп, затвори се и следващата врата за теб.


    СЕДМО. Споделяне. Мъжете смятат за признак на мъжество силата и мълчанието. Да тропнат с юмрук по масата, като мълчат. А жените смятат за признак на мъжество емоционалната откритост. Жените са открити и имат нужда от емоционална връзка. Става въпрос за пълноценно общуване, в което всеки знае какво се случва с другия.

    Съвет към теб: Емоциите са пътят към сърцето (и към всичко друго) на една жена. 

    ОСМО. Уважение. Всъщност, това е нещото, което наистина искат жените. Защото то включва всичко – внимание, грижа, любов, комуникация, истински интерес към партньора, приятелство. Да не изброявам всичко.

      Уважението е зачитане на цялостната личност на човека – без значение дали е мъж или жена. Всяко отношение между хората почива на уважение, приемане и зачитане на партньора. 

    Съвет към теб: Когато искаш здрава връзка, приеми жената за равностоен партньор и ѝ отдай полагащото ѝ се уважение.


    ДЕВЕТО. Жeнитe отдавна cа cи cпeчeлили cлaвaтa нa нepaзгaдaeми и взиcĸaтeлни cъщecтвa, нa ĸoитo тpyднo мoжe дa ce yгoди. Нeщaтa, ĸoитo жeнитe иcĸaт oт мъжeтe ca мнoгo пpocти и в ниĸaĸъв cлyчaй нe ca нeвъзмoжни зa изпълнeниe. Дaжe в мнoгo гoлямa чacт oт cлyчaитe ca aбcoлютнo cъщитe, ĸoитo и мъжeтe иcĸaт oт жените.

      Кaжи eднo пpocтичĸo: „Xapecвaм тe и oбичaм дa пpeĸapвaм вpeмeтo cи c тeб”. Bcичĸo тoвa e в cъcтoяниe дa paзтoпи жeнcĸoтo cъpцe. 

      Но това не е възможно, aĸo двaмa дyши нямaт oбщи интepecи.

      Аз и ти нямаме общи интереси.  Ти  знаеш ли какви са моите интереси? Споделяла съм някои от тях, но сигурно не помниш. Започвала съм, но ти не си ми позволявал да продължа. И ти не си споделял с мен какви са твоите. Нищо не си ми казвал по този въпрос.

      Но да се върна към темата. Още след затварянето на втората врата стратегията ти за покоряване на едно женско сърце върви към провал. Ако прецениш, че все още нищо не е загубено, или е загубено, но на теб ти е приятно да общуваш с нея, продължавай да я ухажваш. Сутрин поздравявай, или на обяд, както прецениш, вечер питай как е преминал денят ѝ. Докато напълно ти се довери. 

    Съветвам те да си водиш и бележки. Защото съм сигурна, че тъчеш на няколко стана.

      Дано се досещаш за какво ти намеквам. Ще стане объркване и конфузна ситуация.

      Ти допусна с мен две такива ситуации. Но аз се направих, че не ги забелязвам. Исках да разбера докъде ще стигнеш. И разбрах.

      За теб всички врати отдавна се затвориха, любими. 

      Тук ще повторя любимото се мото: "Как се влюби в него? Не знам, говорехме си..."

      Нищо не ни пречи да останем приятели. Виртуални приятели. Да си пишем и споделяме, да се подкрепяме, да се мотивираме, взаимно да се коригираме. 

     Ако те притесняваха моите любовни обръщения „скъпи мой“, „любими“ знай, че те просто ми идваха от душата. Идваха ми някак си отвътре.

    Това е.

     



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.  
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на: 


    BGtop


    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En