The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  неделя

  Как да се държим, когато посещаваме храм

     Знаем ли как да се държим в синагога, индуистки храм и джамия? Кое е основното, което е нужно да спазваме в тези храмове?

  Джамия


  Джамия


  Преди влизане в джамията, трябва да се събуете, да свалите шапката си и слънчевите очила.

  Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал.

  Облеклото да е консервативно. Дрехите ви не трябва да оскърбяват чувствата на вярващите. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони. Избягвайте ярките цветове и опънатите по тялото дрехи.

  Обърнете внимание на знаците до входа. В някои джамии има отделни входове за мъжете и за жените. Ако не видите знак, но забележите, че жените и мъжете използват различни входове, съобразете се с това.

  Не снимайте по време на молитва. Обикновено в джамията се разрешават снимките, но не и по време на молитва.

  Индуистки храмове


  Индуистки храм


  Правилата на поведение в индуистките и в будистките храмове са сходни. И в индуистките светилища не е прието да се влиза с обувки, с разголени рамене и крака.

  Не е прието правенето на снимки без разрешение, както и използването на лявата ръка.

  Съществува още едно правило: в индуистките храмове не се носят кожени дрехи и аксесоари. Затова е най-добре да ги свалите, преди да влезете в храма.

  Синагога


  Синагога


  Мъжете трябва да носят в синагогата традиционна еврейска мъжка шапка. Тя се нарича кипа. В много синагоги се продават или се дават за временно ползване.

  Облеклото трябва да е консервативно. В синагогата не е прието да сте облечени в дрехи без ръкави – това правило се отнася и за жените, и за мъжете. Обикновено жените в синагогата са облечени в рокли, а мъжете – в костюми.

  Обърнете внимание на входа и на седалките. В някои синагоги има отделни входове и помещения за жените и мъжете. Освен това те разполагат и с отделни седалки. Ако забележите, че мъжете и жените се намират в различни помещения и влизат през различни входове, съобразете се с това правило.


  Не фотографирайте по време на шабата.


  Шабата започва със залеза на слънцето в петък вечер и завършва в събота с настъпването на мрака. През това време снимките в синагогата са забранени.


  Не заставайте с гръб към Стената на плача в Йерусалим. Отдалечавайки се, трябва да сте с лицето си към нея. Можете да се обърнете едва когато вече се намирате на значително разстояние. 

   

  За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

   
  BGtop

  Follow ZigZag Library

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En