The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Да вдигаме ръце над главата! Защото е полезно и здравословно

    Да вдигаме ръце над главата!




    Защо да вдигаме ръцете си над главата? Защото:

    ➤ С вдигнати ръце се облекчава работата на стомашно-чревния тракт, което способства за по-бързото преминаване на храната, за предотвратяване на гниенето и ферментационните процеси.
    ➤ Продължителното увисване на ръцете допринася за деформирането на гръбнака и за нарастващата болки в кръста. Вдигнатите ръце позволяват на гръбнака да поддържа и развива гъвкавост.
    ➤ С възрастта органите, гръдният кош и коремът се изместват от естественото им място.
        Вдигайки ръцете си нагоре, вие повдигнете вътрешните си органи.
    ➤ Вдигането на ръцете укрепва коремните мускули.
    ➤ Ободрява се нервната система. Намалява кортизола и освобождава напрежението. Повишава увереността. Добре е да се вдигат ръце не само след хранене, но и след пиене.
    ➤ Изгражда сила на ръцете и раменете, и подобрява стойката.По този начин се избягва задържането на вода в организма и се стимулира бързото й преминаване през червата и отмиването на всички прилепени към вътрешните стени шлаки. Препоръчително е 20-30 минути преди хранене да изпиете чаша чиста вода и да вдигнете ръцете си за няколко минути. Това е особено полезно за тези, които страдат от запек.
     Добър баланс.
       Балансът е нещо, от което се нуждаем за ходене. Необходим е да се навеждаме, без да падаме, да седим на стол и прочие. Лошото равновесие може да бъде приписано на слабите мускули или на увреждане на вътрешното ухо, нервите, сърцето или кръвоносните съдове. Но ако сте по-тромави от вашите приятели и това ви притеснява - просто вдигнете ръцете си. Правете ежедневно обикновени упражнения с ръце нагоре.
    ➤ Освобождаване на напрежението.
       Това е за онези от вас, които прекарват много време прегърбени на бюрата, забили поглед в компютъра. Когато седите по този начин дълго време, вие малтретирате мускулите и в резултат на това ограничавате двигателните си способности и се радвате на завидна скованост. Изправете се. Свийте дланите в юмруци, вдигнете ръцете над главата, вдишайте, спуснете ръцете към ханша и повторете. Това ще ви помогне да освободите напрежението в раменете и врата.
       Всяко начало е трудно.
       На хората, които прекарват дълго време в седнало положение, както и на онези които са занемарили физическите упражнения, в началото ще им е трудно да вдигнат ръцете си нагоре.
       С течение на времето това ще се промени. Не е нужно да сме перфектни. Важното е да бъдем постоянни. 
       Правилното изпълнение на високо вдигнатите ръце изисква те да бъдат прави, а пръстите на двете ръце да са сключени над главата. Това ще се случи постепенно. От нас се иска да направим така, че да се случва всеки ден, по няколко пъти.
       Сега вече знаете защо трябва да вдигате ръце нагоре. Понякога дори няма да е нужно да напускате работното място, за да изпънете ръце над главата.
       Дайте си време, бъдете постоянни и резултатът няма да закъснее.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

     
    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En