Е, Ким Кардашиян публикува много модерна снимка.

Какво по-модно от това да обядвате с Анна Уинтур? Всъщност нищо. Ето Ким Кардашиян, която прави точно това и снимка, което сподели тази седмица,  когато Уинтур й каза, че тя и Кание Уест ще се появят на корицата на Vogue.

Ким Кардашиян, Анна Уинтур и Кание Уест


Но има и още нещо, което е шокиращо.

Ким Кардашиян прикова погледите миналата седмица, когато се появи на Met Gala, годишното събитие на знаменитости, което набира средства за Института за костюми на Метрополитън музей на изкуствата, облечена в историческата рокля, изработена по поръчка за Мерилин Монро.


Историческата рокля на Мерелин Монро


Роклята е същата тази, която Монро носеше в Медисън Скуеър Гардън на 19 май 1962 г., когато изпя „Честит рожден ден“ на президента Джон Ф. Кенеди. Монро умира по-късно същата година.

Зашеметяващата тясна рокля, която Монро носеше тогава, далеч не е по формите на Кардашиян, която е с доста по-пищна долна част на тялото.

Някои твърдят, че бялата рокля е толкова специфична за тялото на Монро, както и културния момент, в който е облечена за първи път, че никога не е трябвало да се носи отново.

В интернет има и клип, на който се вижда как цял екип се опитва да помогне на Кардашиян да влезе в роклята, и въпреки това не успява. На задните части ципът дори е оставен отворен, а пред фоторепортерите гафът е прикрит с бяло кожено палто, което Кардашиян дори не облича.


Ким Кардашиян


Говори се, че роклята е силно повредена, част от кристалите, с които е обшита са се загубили,  заради което историческата рокля се налага да бъде основно реставрирана.

Решението на Кардашиян и собствениците на роклята Ripley Entertainment, да представят роклята на Гала, веднага предизвика критики от куратори и историци. Сега Международният съвет на музеите (ICOM) се присъедини към тях, като критикува магната на риалити телевизията.

Междувременно Маделиф Хохе, холандски моден куратор, каза направо в публикация в Instagram, че „носенето на исторически облекла е неетично“.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите. Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на: