The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  четвъртък

  Рио де Жанейро - нощната звезда на Бразилия

  Рио де Жанейро е град на вечни светлини и бурни карнавали. Счита се за един от най-големите градове в Бразилия. Бедността и модерната архитектура контрастират под палещото слънце. Луксозните плажове и горещите латиноамериканци, зелените улици и красивите хотели няма да оставят никого безразличен.

  Рио де Жанейро

  Рио де Жанейро е известен с много неща, например с огромната статуя на Христос Спасителя. Дължината на ръката му е 30 метра.

  статуя на Христос Спасителя


  Това произведение на изкуството е разположено на върха на планината Корковада. Тази планина е част от националния парк Тиджуки, който заема повече от 3 хиляди хектара.Също в близост до залива, наречен Гуанабара, има втора атракция - скалата Пау ди Аускар, което означава „Захарната глава“.

  скалата Пау ди Аускар


  Височината на тази скала е почти 400 метра. Нейният връх може да се достигне с въжена линия.
  В старата част на града има сгради, направени в най-добрите традиции на колониалния стил. Тук можете да направите снимка на фона на Арсенала, да минете покрай кметството, да посетите площада Ларгу ди Ботикариу. Също така тук е акведукът на Арсе ди Лапа.

  акведукът на Арсе ди Лапа

  Можете да минете покрай двореца и музея на император Хуан VI в Куинта Боа Виста. Именно в тази част на града са концентрирани огромен брой музеи. Но не подценявайте Новия град, където можете да получите незабравимо изживяване от посещението на Монетен двор и Главната гара. Не трябва да пренебрегвате стария затвор и Дома на инвалидите.
  Рио де Жанейро впечатлява с красотата на църкви и манастири. Този град е "домът" за манастира на Ордена на капуцините, който някога е служил като императорска резиденция. На манастира "Сао Бенто", от основаването на който са минали почти четири века.

  манастира "Сао Бенто"

  Тук е църквата "Слава на Господа", която е видяла много събития в своята тристагодишна история. В нея се намира Музеят на религиозното изкуство. Можете също да посетите църквата "Света Лусия", в която има уникален природен фонтан, чиито води се смятат за лековити.
  Бразилия е единствената страна, спечелила пет световни купи по футбол. Около три четвърти от общото население по някакъв начин са свързани с този спорт. Именно тази страна даде на света футболист на име Едсон Арантис ду Насименту, който и досега наричат „крал на футбола“.

  Маракана


  Това, разбира се, важи и за Пеле. Роналдо, Ривалдо, Роналдиньо, Кака, звезди от световна класа, които донесоха не един трофей за своите клубове. Поради това в Рио е и един от най-големите стадиони в света - "Маракана".

  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop
  или подкрепете този проект

  Follow Библиотека ZigZag

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En