The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    неделя

    За здрав гръбначен стълб

    здрав гръбначния стълб
    Това, което четете ще допринесе да запазите здрав гръбначния си стълб дълги години! Но само ако го превърнете в ежедневен навик. Прилагайте го всеки ден, лежащи в леглото. Той не отнема много време. Само 20 секунди.
    Да си признаем, че не всеки от нас знае каква важна функция е определена за гръбначния стълб в човешкото тяло. На първо място гръбначният стълб е основната носеща конструкция на нашето тяло, която постоянно е подложена на напрежение. И много често забравяме, че гръбначният ни стълб не изисква по-малко внимание от другите части на тялото ни. Цената, платена за това е разместването на междупрешленните дискове, херния, болки в кръста, прещипани нервни корени и още и още. В резултат на това ние усещаме постоянна болка в неговите различни части и промяна в качеството на живот. А междувременно има едно много просто упражнение, което ще помогне да поддържате здрав гръбначния си стълб в продължение на много години.

    Полезен навик за гръбначния стълб със супер ефект

    Всяка вечер, лежащи в леглото преди да заспите, прилагайте този полезен навик и чрез него ще разтегнете гръбначния си стълб за през нощта.

    1. Вдигнете ръцете си нагоре по отношение на тялото си, а не към тавана;
    2. След това доближете глезените и на двата крака, и изпънете коленете си;
    3. Стегнете задните части, тоест, напрегнете ги;
    4. Напрегнете, стегнете и долната част на корема, и натиснете кръста си силно към леглото;
    5. И сега, като запазите това положение, протегнете ръцете си нагоре, а петите надолу, разтягайки гръбнака в двете посоки;




    Започнете да правите това разтягащо упражнение 5 секунди и постепенно стигнете до 20 секунди. След това се отпуснете добре.
    Препоръчвам ви първо да научите това упражнение на пода, на килима и след като сте го усвоили и сте го почувствали добре, да го практикувате всеки път преди сън.
    Какъв е ефектът от това упражнение? С разтягане на гръбначния стълб преди да заспите, вие раздалечавате прешлените един от друг, като по този начин се увеличава дистанцията между тях и се освобождават от деформиране и притискане гръбначните дискове.
    Освободеното пространство ще позволи на сплесканите дискове през деня да абсорбират достатъчно количество течност през нощта. А на следващия ден те успешно ще изпълнят своята амортизираща функция!
    Успех.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En