The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    сряда

    Мозаечната стълба

    стълба
    Стълбите са неразделна част от съвременната архитектура. Дори и с появата на асансьори и ескалатори, които по същество са също стълби, тя не е загубила своето значение. Стълбите са много различни. Всички те в огромното си мнозинство са функционални, макар, че не винаги са с красив външен вид. Като важна част от архитектурния проект, стълбището може да се превърне не само в способ и начин да се изкачим или слезем, но и да има художествена стойност, истинско произведение на изкуството.

    стълба

    През 2004 с усилията на дизайнера по керамика Колет Кратчър и художника по мозайка Айлийн Бар бел завършен необичайния арт проект, в резултат на който в Сан Франциско се появила най-дългото стълбище от мозайка.

    стълбище от мозайка

    Американският град Сан Франциско може да се похвали с редица интересни забележителности. Една от тях е необичайно стълбище, стъпалата на което са изработени под формата на светла многоцветна мозайка. Стълбището с наименование Теракотени Стъпки е създадено в продължение на две години и половина.


    Стъпки


    Оригиналният мозаечен модел е ръчно изработен и има 163 стъпала. 75 хиляди парчета от плочки, огледала и стъкла, свързани заедно в едно невероятно произведение на модерното изкуство.

    произведение


    От разстояние можете да видите цялото стълбищна мозайка изцяло. В сюжета ѝ са хармонично преплетени и красиво се преливат от едно изображение в друго.

    стълба

    Долната част на мозайка изобразява елементите на вода, която се издига на вълни и плавно прелива в сушата, а след това към небето. Горната част на стълбите представляват луната във формата на полумесец. Горната част на композицията символично увенчава ярката слънчева светлина.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop



    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En