Най-вълнуващите пътешествия с Библиотека ZigZag

Следвайте Библиотека ZigZag

RU EN
 • Breaking News

  сряда

  Мозаечната стълба

  стълба
  Стълбите са неразделна част от съвременната архитектура. Дори и с появата на асансьори и ескалатори, които по същество са също стълби, тя не е загубила своето значение. Стълбите са много различни. Всички те в огромното си мнозинство са функционални, макар, че не винаги са с красив външен вид. Като важна част от архитектурния проект, стълбището може да се превърне не само в способ и начин да се изкачим или слезем, но и да има художествена стойност, истинско произведение на изкуството.

  стълба

  През 2004 с усилията на дизайнера по керамика Колет Кратчър и художника по мозайка Айлийн Бар бел завършен необичайния арт проект, в резултат на който в Сан Франциско се появила най-дългото стълбище от мозайка.

  стълбище от мозайка

  Американският град Сан Франциско може да се похвали с редица интересни забележителности. Една от тях е необичайно стълбище, стъпалата на което са изработени под формата на светла многоцветна мозайка. Стълбището с наименование Теракотени Стъпки е създадено в продължение на две години и половина.


  Стъпки


  Оригиналният мозаечен модел е ръчно изработен и има 163 стъпала. 75 хиляди парчета от плочки, огледала и стъкла, свързани заедно в едно невероятно произведение на модерното изкуство.

  произведение


  От разстояние можете да видите цялото стълбищна мозайка изцяло. В сюжета ѝ са хармонично преплетени и красиво се преливат от едно изображение в друго.

  стълба

  Долната част на мозайка изобразява елементите на вода, която се издига на вълни и плавно прелива в сушата, а след това към небето. Горната част на стълбите представляват луната във формата на полумесец. Горната част на композицията символично увенчава ярката слънчева светлина.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Събития

  За начинаещи блогъри

  Рубрики

  Lang-Bg (492) Lang-Ru (110) Lang-En (87)
   Погледни
  BGtop
  Увеличение посещаемости

  Lang-En