The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    вторник

    финикийците

    Понякога ме хваща яд на финикийците. Защо ли? Ами защото са измислили финикийските знаци – парите. Колко проблеми на човечеството са създали те! В забързаното ни ежедневие се налага и да хвърчим като финикийци. А били и големи майстори на вино.

    Финикийците


    Стара легенда разказва, че веднъж към колибата на финикийски пастир се приближил юноша и го помолил за подслон. Пастирът го пуснал в дама си. Нахранил го и му дал да пие вода. За да му се отблагодари юношата почерпил пастира с напитка, която била с червен цвят. Това е кръвта на гроздето, обяснил гостът.

    Финикийците


    Вероятно се досещате, че юношата бил богът на виното, Дионисий. Той научил финикийците да правят вино. Във Финикия слънцето греело седем месеца в годината. От там тръгвали амфори с вино към всички страни от района на Средиземноморието. А древните римляни смятали финикийското вино за най-доброто в света.

    Финикийците

    Днешните жители на Ливан продължават традициите на финикийците, като складират виното в пещери. Използват както популярните и у нас сортове грозде за вино Каберне-Совиньон, Шардоне и Мерло, така и малко известните ни Каринян, Гренаша, Сенко, Бурбулан, Кларет, Сир, Мурведр.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En