The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    сряда

    Легенди за Царевец

    Както във всяко друго място, което някога е играло важна роля за хората, а днес напомня за стари времена, и за крепостта Царевец има различни легенди.

    Лобната скала

    По времето на цар Калоян в една от кулите на крепостта Царевец бил затворен византийският император Балдуин Фландърски. Той бил заловен от българите в битката при Одрин. Легендата разказва, че Анна Куманката, съпругата на царя, се влюбила в императора. Тя изпратила тайно писмо до Балдуин, в което му предлагала свободата срещу това, той да я вземе със себе си. Императорът отхвърлил предложението на царицата, което я накарало да си отмъсти. Тя разговаряла с Болдуин и го обвинявала, заради която бил екзекутиран. Ето защо днес една от кулите на Царевец носи името на Балдуин.
    Друга легенда говори за скрити подземия с потайни входове. Те служили още на римляните, за да се скрият от варварските нашествия. В подземието имало езеро и смъртоносни механизми, които препятствали достъпа на злодеи.
    Естествено, както и във всяка друга история, не можело да мине без съкровища. Една легенда твърди, че в дълбоко хранилище, което било на много нива в дълбочина, са скрити несметни богатства. Но все още не е намерено никакво историческо доказателство в подкрепа на тази легенда.
    Има и друг район на Царевец, известен със своята мрачна история. Това е впечатляващ скален скат, известен като Лобната скала, разположен в северната част на крепостта. Според легендата от тук предателите на страната са били хвърляни в реката. В пределите на Лобната скала е имало манастир.
    Древната крепост Царевец пази спомени за много събития.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En