The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    вторник

    Празник на Християнското семейство

    християнското семейство
    Въведението на Пресвета Богородица в храма е един от великите църковни празници. Той е посветен на довеждането на Пресвета Богородица от нейните родители в Йерусалимския храм за посвещаването и на Бог. Родителите на Пресвета Богородица, Йоаким и Ана, решили да изпълнят дадения от тях по-рано обет, да я посветят на Бог. Когато навършила три годишна възраст те се отправили към Йерусалим.

    християнското семейство

    Нейни приятелки и връстници я придружавали със запалени свещи. Пред входа на храма ги посрещнали свещеници, начело с първосвещеника. Тригодишната Мария сама изкачила петнайсете стръмни стъпала към входа. Там била посрещната от първосвещеника, който я благословил, както правил винаги с всички посвещавани на Бог. След това по внушение на Свети Дух, я въвел в Светая Светих. Това е най-свещеното място в храма. Там нямал право да влиза никой, освен първосвещеника и то един път в годината. Йоаким и Ана се завърнали у дома си след като изпълнили своя обет. Мария заедно с другите девици се обучавала на Закон Божи и ръкоделие, много се молили, чели Свещеното Писание и строго спазвали постите. В храма Пресветата Мария живяла около 11 години и израснала благочестива, покорна на Бог, скромна и трудолюбива. Когато Мария достигнала четиринадесет годишна възраст трябвало да напусне храма и да се омъжи. Свещениците поискали да постъпи така, но тя споделила с тях своето желание да се посвети на Бог и да не встъпва в брак. По внушение на Светия Дух я сгодили за Йосиф, далечен роднина на нейните родители. Той станал неин покровител, който уважавал дадения от нея обет.
    Този ден става символ на въвеждането на младия човек в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първи пример са Дева Мария и съпругът и праведният Йосиф. На Въведение Богородично православната църква препоръчва на родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и библейските събития и така да ги възпитават в християнски дух.

    По това какво е времето на днешния ден народът гадае какво ще е то през цялата следваща година. Ако времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото дъждовно, а реколтата богата.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En