The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    вторник

    Градината на любовта

    Градината
    Живописният замък Шато де Виландри в ренесансов стил се намира на брега на Лоара, там където се вливат притоците ѝ Шер и Ендр. Шато де Виландри носи титлата "Исторически паметник". Подобно на всички останали замъци в долината на Лоара, той е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
    На нивото на първия етаж на замъка има цветна градина, разделена на "Градина на музиката", символизираща музикални инструменти, "Градина на лечебни билки" и "Градина на любовта".
    Основната идея на тази композиция е любовта. Първите четири квадрата на градината са посветени на страстната, романтична, трагична и нестабилна любов. В продължение на стотици години градинарите засаждали градински насаждения в строго геометрични форми. Очертанията им символизират различните форми на любовта, като образуват сърца, разделени от огнени езици, карнавални маски, сърца, пробити от стрели, остриета на шпаги и червения цвят на кръвта от дуели. Центърът на "Градините на любовта" е фонтан под формата на свързани сърца.
    На по-ниското ниво е най-голямата в света "Декоративна градина" от 12.5 хиляди квадратни метра, състояща се от 9 квадрата.
    Двадесет вида разноцветни зеленчуци са събират в сложни фигури. Те се допълват със засадени рози, малки фонтани, четири ефирни беседки и рози около тях, разположени на местата, където се пресичат чакълести пътеки. Тези удивителните градини се обслужват от 8 градинари, които годишно засаждат 60 000 зеленчуци и 45 000 растения.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En