The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  понеделник

  Александрина Милчева, кралският глас на България

  Примата Александрина Милчева, мецосопрано, дебютира на Държавната опера във Варна, в ролята на Дорабела в операта на Моцарт "Така правят всички". Родена е на 27 ноември през 1934 година в Смядово.

  Александрина Милчева

  Бързото изкачване на международно ниво започва със завладяването на първото Гран при на Международния певчески конкурс на Тулуза през 1966. От 1968 тя е солист на Националната опера в София в България. През 1976 по покана на директора професор Егон Зефенер, тя се присъединява към Виенската Щатсопера и е водещо мецосопрано в продължение на 15 години. „Кралският глас на България“, така определят френските критици Примата Александрина Милчева.


  Александрина Милчева

  Нейният оперен репертоар включва почти всички по-големи партии за мецосопрано, които се изпълняват на сцената на най-известните оперни театри в света, като Миланската скала, Гранд Опера Париж, Ковънт Гардън в Лондон, Виенската държавна опера, Баварската държавна опера в Мюнхен, Хамбург Опера , Арена ди Верона, Театро ди Сан Карло в Неапол, Лисео в Барселона, Театро Колон в Буенос Айрес и други в Залцбург, Единбург, Москва и Сан Франциско.
  Нейният концертен репертоар включва произведения на Перголези, Бах, Хендел, Моцарт, Росини, Верди, Франк и Малер, както и песни от европейски композитори и романси от Мусоргски, Чайковски и Рахманинов.
  Александрина Милчева работи с такива големи диригенти като Караян, Мета, Маазел, Oрманди, де Фабритес и особено в тясно сътрудничество с Рикардо Мути.
  В същото време изпълнението на кариерата Александрина Милчева се занимава с преподаване и през 1994 в София, България, тя създава своя собствена школа - Международна Oперна Aкадемия Сакра.
  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En