The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    понеделник

    Александрина Милчева, кралският глас на България

    Примата Александрина Милчева, мецосопрано, дебютира на Държавната опера във Варна, в ролята на Дорабела в операта на Моцарт "Така правят всички". Родена е на 27 ноември през 1934 година в Смядово.

    Александрина Милчева

    Бързото изкачване на международно ниво започва със завладяването на първото Гран при на Международния певчески конкурс на Тулуза през 1966. От 1968 тя е солист на Националната опера в София в България. През 1976 по покана на директора професор Егон Зефенер, тя се присъединява към Виенската Щатсопера и е водещо мецосопрано в продължение на 15 години. „Кралският глас на България“, така определят френските критици Примата Александрина Милчева.


    Александрина Милчева

    Нейният оперен репертоар включва почти всички по-големи партии за мецосопрано, които се изпълняват на сцената на най-известните оперни театри в света, като Миланската скала, Гранд Опера Париж, Ковънт Гардън в Лондон, Виенската държавна опера, Баварската държавна опера в Мюнхен, Хамбург Опера , Арена ди Верона, Театро ди Сан Карло в Неапол, Лисео в Барселона, Театро Колон в Буенос Айрес и други в Залцбург, Единбург, Москва и Сан Франциско.
    Нейният концертен репертоар включва произведения на Перголези, Бах, Хендел, Моцарт, Росини, Верди, Франк и Малер, както и песни от европейски композитори и романси от Мусоргски, Чайковски и Рахманинов.
    Александрина Милчева работи с такива големи диригенти като Караян, Мета, Маазел, Oрманди, де Фабритес и особено в тясно сътрудничество с Рикардо Мути.
    В същото време изпълнението на кариерата Александрина Милчева се занимава с преподаване и през 1994 в София, България, тя създава своя собствена школа - Международна Oперна Aкадемия Сакра.




    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En