The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  неделя

  Свети Стилиян

  Свети Стилиян
  На 26 ноември почитаме велик светец, който пази децата, закриля ги и ги лекува - Свети Стилиян. Свети Стилиян е роден в област Пафлагония, разположена на брега на Черно море на територията на днешна Турция. Заради името на областта наричат Свети Стилиян още Пафлагонийски.

  Свети Стилиян

  От ранна възраст Свети Стилиян бленувал да води духовен живот, за да бъде Богоугоден. Като юноша, той раздал своето имущество на бедните и поел по пътя на духовността. Първо станал монах, а след кратко време решил да се посвети изцяло на Господ като отшелник. С помощта на отшелничеството Свети Стилиян успял да достигне до изключителна святост, затова Всевишният изпращал при него за съвети хора, устремени към духовното.

  Детепазител

  Свети Стилиян лекувал болните деца като отправял горещи молитви към Небесния Отец. От цялата страна майки носели или водели своите болни деца при Свети Стилиян. Дълги дни и седмици те скитали през непроходими местности, докато накрая успявали с помощта на невидими сили да открият скромната пещера на светеца. И децата оздравявали по Божията воля. Затова започнали да наричат Свети Стилиян още и Детепазител. Затова Свети Стилиян е изобразяван на иконите с едно или няколко деца, които държи на ръце. Според житието, когато настъпил краят на земните дни на Свети Стилиян, Господ изпратил Ангели, които взели и прибрали на тайно място неговото пречисто тяло. И днес никой не знае какво се е случило с него, затова в нито един храм няма негови мощи, на които вярващите да се поклонят, но пък има икони, някои от които са чудотворни.

  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En