The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Тайната на езеро Натрон

    езеро Натрон
    Езеро Натрон в Танзания е едно спокойно езеро в Африка. Алкалната вода в езерото Натрон има високо рН -10,5 и така тя може да изгори кожата и очите от животни, които не са пригодени за това. Алкалността на водата идва от натриевя карбонат и други минерали, които се вливат в езерото от околните хълмове. Такива количества на натриев карбонат някога са използвани в мумифицирането на египетските мумии. Също така действа като консервант и е причината за тази фантастична гледка - животни които са имали достатъчно „късмет“, за да умрат във водите на езерото Натрон.

    Скелет на птица

    Водата на Натрон е повече от подходяща за процъфтяваща екосистема от солени блата ,сладководни влажни зони, фламинго и други водолюбиви птици и морски водорасли. . Животните, след като са влезли в контакт с водата на езерото, просто са се вкаменили. В действителност езеро Натрон и неговата алкална вода е една процъфтяваща екосистема от солени блата, фламинго, други водолюбиви птици и морски водорасли.
    Фотографът Ник Бранд е открил останки от фламинго и други вкаменени животни. Като плитко езеро в топъл климат температура на водата може да достигне до 106 градуса по Фаренхайт или 41 градуса по Целзий.



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En