Най-вълнуващите пътешествия с Библиотека ZigZag

Следвайте Библиотека ZigZag

RU EN
 • Breaking News

  петък

  Нощ на учените

  нощ на учените
  След Европейската нощ на музеите идва и Европейската нощ на учените. Учените имат и обикновено, човешко лице, а науката има и забавна страна - да събужда любознателността и състраданието у децата и подрастващите, да показва учените в градската среда и да умее да ни зарежда емоционално чрез музика и други видове изкуството.
  Това са посланията на мрежовия проект Европейска нощ на учените, който ще бъде представен едновременно в няколко големи града в България.
  Нощта на учените се провежда от 50 града в Европа за поредна година. У нас, в България, тази проява започва през 2006, като в тази инициатива се включват преподаватели, учени и студенти от университетски градове в страната - София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Хасково, Варна, Плевен. Тази година, 2017, градовете в Европа, участващи в тази инициатива са вече 300, а в България са 11.
  Интересното е, че освен показване на научни демонстрации могат да се видят учените като художници, поети, музиканти, изпълнители и артисти, тоест и в чисто човешки план и светлина.
  Целта и идеята на “Нощ на учените” като събитие, е да представи науката като една от възможностите за развитие на младите хора.

  Вижте изпълнение на Костадин Георгиев, известен още като Коцето Калки, който е работещ стоматолог, български музикант и актьор.

  За въпроси и предложения, моля, в коментарите. Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:
  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Събития

  За начинаещи блогъри

  Рубрики

  Lang-Bg (500) Lang-Ru (110) Lang-En (87)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop
  Увеличение посещаемости

  Lang-En