The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Нощ на учените

    нощ на учените
    След Европейската нощ на музеите идва и Европейската нощ на учените. Учените имат и обикновено, човешко лице, а науката има и забавна страна - да събужда любознателността и състраданието у децата и подрастващите, да показва учените в градската среда и да умее да ни зарежда емоционално чрез музика и други видове изкуството.
    Това са посланията на мрежовия проект Европейска нощ на учените, който ще бъде представен едновременно в няколко големи града в България.
    Нощта на учените се провежда от 50 града в Европа за поредна година. У нас, в България, тази проява започва през 2006, като в тази инициатива се включват преподаватели, учени и студенти от университетски градове в страната - София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Хасково, Варна, Плевен. Тази година, 2017, градовете в Европа, участващи в тази инициатива са вече 300, а в България са 11.
    Интересното е, че освен показване на научни демонстрации могат да се видят учените като художници, поети, музиканти, изпълнители и артисти, тоест и в чисто човешки план и светлина.
    Целта и идеята на “Нощ на учените” като събитие, е да представи науката като една от възможностите за развитие на младите хора.

    Вижте изпълнение на Костадин Георгиев, известен още като Коцето Калки, който е работещ стоматолог, български музикант и актьор.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:
    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (542) Lang-Ru (113) Lang-En (110) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En