The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Танцуващата гора

    гора
    Някога, за тази Танцуваща гора в Литва, се носили легенди. От древни времена по тези места са живели двама магьосници, които не могли да се договорят на кого от тях принадлежи тази гората. Тези причудливи извити стволове били последствията от разрушителната и кървава битка между тях.
    Има и друга легенда. В нея всичко това е доста по-различно. Имало едно време, не далеч от тази гора, едно момиче, което имало магическа арфа. Звуците на арфата били толкова красиви, че дори дърветата не могли да й устоят и започвали да танцуват.
    Хипотезата, която може да даде научно обяснение за необичайна форма на дърветата е, че тя е от въздействието на електромагнитните полета, вятъра и насекомите. Но ясно обяснение на това природно чудо все още няма.
    Към сприятеляване с неведомите сили, които карат дърветата да танцуват, се стремят почти всички гости на тази гора. Смята се, че пребиваването в нея може да удължи живота и да подобри здравето.
    Ако се проврете в един от пръстените на прекрасно дърво, то добавяте година живот, а ако се върнете обратно - ще я загубите. Тази поличба някога измислил един от екскурзоводите, за да направи екскурзията по-приятна. От тогава тя минава от уста на уста и стотици туристи са нетърпеливи да я проверят върху себе си. Само за десет години хиляди хора са посетили гората и всички с една цел - да се докоснат до необичайни дървета. Поради тези суеверия живота на Танцуващата гора е под заплаха. Дори от разстояние, ще забележите, че много от дърветата вече са без кора. Заради феновете на легендите за гората са положени специални дървени пътеки. Сега те гледат мистериозния танц на дърветата само от тях.
    Защо тази гора все пак танцува? С цел да се тестват всички хипотези учените са измислили експеримент. Тук са били засадени семената на бял бор, точно от същия вид, какъвто е този в Танцуващата гора. Тези зони са оградени, за да не бъдат стъпкани от туристите и учените ще наблюдават какви ще израстат боровете - обикновено прави или извити мистериозно. Когато образуването на стволовете на младите дървета е завършено, учените ще могат да ги разгледат и да направят заключение за това, което наистина им влияе.


    Танцуващата гора

    Танцуващата гора е една от основните забележителности на Курския залив на Балтийско море.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En