The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    четвъртък

    Най-безопасният град за живеене в Европа

    София
    Личната безопасност, това е един от основните компоненти за високо качество на живот. Всяка година, Mercer (Мърсър), една от най-големите консултантски компании в света, публикува доклада си за индекса за качество на живот, в който е посочен и най-безопасният град за живеене и работа.
    Този рейтинг е един от най-пълните и се създава, за да помогне на международните корпорации и други работодатели да осигуряват на своите служители справедливо заплащане, казва Мърсър.
    Мърсър каза, че класирането за личната безопасност е въз основа на данни, като например "отношенията с други страни, вътрешната стабилност, ниска престъпност и нивото на поддържане на реда и закона."
    С други думи, няма нищо чудно във факта, че градове в страни, в които има военни действия са в самия край на класацията.
    Анализаторите на Мърсър са проучили ситуацията в 450 града по света, и след това съставили списък от 230 страни, които са най-безопасните за работниците.
    Независимо от факта, че европейските градове като цяло заемат доста високо място в класацията, има някои градове, които изненадващо, са получили достатъчно ниски показатели от гледна точка на безопасността.
    Високото ниво на граждански вълнения доведе до факта, че София падна в класацията на 118-то място. България е една от най-бедните страни на Европейския съюз, поради което хората постоянно изразяват своят протест срещу правителството, пенсионните реформи и корупцията.
    А ето я и антикласацията, в която са подредени най-опасните за живеене градове в Европа.

    На 17-то място е Милано, след като ФБР съобщи, че театър Ла Скала е в списъка на най-вероятните терористични цели.
    16-о място споделят Барселона и Белфаст, последвани от Талин и Варшава, а след тях са Париж и Лондон.
    Деветото място е за Букурещ. Експертите са установили, че в румънската столица, има високо ниво на корупция и дребни престъпления. По същата причина, в списъка е и Загреб. Следват Рига и Рим.
    Шестото място е за Мадрид, на пето е Будапеща. На четвърто място е София, на трето - Атина, на второ - Белград.
    Класация на най-опасните градове в Европа се води от Киев. Експертите отбелязват като "обтегнати отношенията" между Украйна и Русия, както и вътрешното положение в Киев, където, според тях, процъфтяват кражбите и вандализмът, а протестните акции прерастват в кървави улични сблъсъци.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En