The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  понеделник

  Мистър Сенко

  Мистър Сенко
  Най-известният български илюзионист е Мистър Сенко (роден с името Евстатий Христов, през 1903). Отначало бил асистент на селския любител - фокусник, но после започва самостоятелните си изяви. Народната власт дала възможност на Мистър Сенко да развива своите способности. Започнали и международните му гастроли. Удостоен е със званието народен артист на Народна Република България. Награден е с орден Кирил и Методий - първа степен.
  Неговата двучасова програма се състояла от множество трикове, в изпълнението на които му помагали петнадесет асистенти. Магът измъква от джобовете си запален папирус. Гълта електрически лампички, а после ги изважда, но вече светещи, от устата си. Тръстикова пръчка се превръща в лента, магът я подхвърля нагоре и тя се превръща отново в тръстикова пръчка. Свещи се запалват само от докосване с пръстите на Мистър Сенко. Светеща газова лампа превръща във вестник, а носейки я из зрителната зала, тя изчезва от ръцете му.
  Магьосникът изпълнява трикове с кърпи, цветя, метални кръгове и карти. Стреля във въздуха с пистолет, а когато димът от изстрела се разсейва, зрителите виждат как магът сваля главата си от раменете. И държейки я в ръце той напуска сцената.
  Във втората част на своето представление Мистър Сенко показва илюзии. Кани на сцената момче от зрителите и го слага да седне върху възглавница, покривайки го с кърпа. И само с едно властно движение на ръцете седналото момче се повдига и увисва във въздуха до нивото на гърдите му. Той хваща с ръце възглавницата със седналото върху нея момче и я носи в залата сред зрителите. Чува се изстрел, а в ръцете на магът остава само кърпата. Момчето изчезва. Зрителите чуват веселите му викове от мястото му в залата.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En