The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    сряда

    Марина Влади

    Марина Влади
    Когато бях млада обичах да слушам Висоцки. По обективни причини слушах магнетофонни записи, донесени ми от СССР. Знаех, че съпругата му е френската актриса Марина Влади. Но не знаех нищо за нея, пак по обективни причини. И се чудех, как така Висоцки, смелият „революционер“, има за съпруга французойка. Сега знам отговора на всички тези въпроси и ги споделям. Защото днес е 10 май.

    Произход

    Марина Влади е родена на 10 май във Франция, в град Клиши ла Гарен. Истинското име на актрисата е Екатерина Марина Владимировна Полякова. Баща й, Владимир Поляков, артист в оперните театри на Париж и Монте Карло, е роден в Москва, а във Франция пристига по време на Първата световна война. След смъртта на баща си, в негова чест, актрисата приема псевдонима Влади. Майката, Милица Eвгениева Eнвалд била балерина и дъщеря на руски генерал. Марина е най-малката от техните четири дъщери.

    Марина Влади в киното

    В киното, Марина Влади прави своя дебют едва на възраст от 11 години. Тогава Марина изиграла епизодична роля във филм, чиято главна роля играе сестра и, Одил Версуа. Пълният си потенциал като актриса Марина Влади разкрива в по-късните си филми.

    Влади и Висоцки

    Романът между тези две звезди започнала с излизането на екран на един от филмите през 1954, в които играе Влади. Шестнадесетгодишна тогава тя пленила всички. Висоцки не е бил изключение, но двамата се срещат, когато Марина Влади е поканена в театър Таганка през 1967.
    Първият им среща се състояла след репетиция. Тогава запознали Влади с актьорите, които играят в пиесата "Пугачов". Това била една изключителна вечер, която събрала много млади, талантливи и енергични хора. Висоцки се почувствал по-близо от всякога до мечтата си, и осъзнал, че предчувствията му не го заблуждават, това наистина било любов. Те се запознали. И от тази вечер станали приятели. Същата вечер Висоцки пял само за Влади. Когато най-накрая останали сами, чувствата, натрупани в продължение на много месеци, се отприщили. Но имало и трудности. В крайна сметка, всеки един от тях е имал работа, която обичал и ценил. Те са работили в различни страни. Двамата се срещали често, а когато не са имали възможност да се виждат, те си пишели писма, телеграми, говорили си по телефона. Висоцки написва много красиви песни за любимата си в този период. Понякога той и ги пеел по телефона.


    Висоцки и Влади


    Въпреки, че Висоцки още в първите минути на запознанството им, казал на Влади, че тя ще е негова съпруга, те се оженили едва на 1 декември 1971. Но бракът не направил живота им по-лесен. Ако в СССР Висоцки се чувствал като затворник, във Франция той усещал, че е ненужен. Въпреки, че този период от живота бил най-труден за Марина Влади, той бил и най-щастливият. Всички заобикалящи ги забелязвали, че тази двойка излъчва любов. Когато Висоцки умира (25 юли 1980), Марина Влади едва оцелява след този удар на съдбата.


    Марина Влади


    Честит рожден ден, Марина Влади!



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En