The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    четвъртък

    Вечният град

     вечният град
    Рим може да се нарече Вечния град, но всяка година на 21 април римляните празнуват рождения ден на своя грандиозен град. Ил Натале ди Рома, или раждането на Рим, е специално време от годината. Тогава са тържествата в чест на славната история на града. Рим е град, където древността и съвремието съжителстват хармонично, но на 21 април богатото древно минало на града се превръща в живот с исторически паради и възстановки на ключови сцени от историята на Римската империя и тържества, които се провеждат из целия град.
    Малко градове могат да се похвалят с история като легендарният Рим, основан на 21 април 753 преди новата ера. Датата идва до нас от древния римски историк Марк Теренций Варон, който пише през първи век след Христа за раждането на Рим. Но истинската история започва много преди 753, когато една красива весталка (жрица на Веста, богинята на огнището), на име Рея Силвия, хвана окото на езическия бог на войната Марс. След съблазняването й от Марс, Рея скоро ражда двама красиви синове близнаци, наречени Ромул и Рем. Отхвърлени от царя, двамата позорни синове на Рея били изоставени в една кошница на брега на река Тибър.
    Но историята на двама синове на Марс никога не може да свърши дотук. Кошницата с двете бебета се носела надолу по река Тибър и в стигнала до брега, близо до сегашния Палатин, един от седемте хълма в Рим. Там двете бебета са били спасени от вълчица, която кърмила двете бебета, докато те били намерени от овчаря Фаустул. Когато пораснали, двамата братя поискали да основат един град на брега на река Тибър в близост до мястото, където е спряла кошницата, в която били като бебета. Един град, управляван от двамата братя не бил създаден, и след интензивно съперничество, Ромул убил Рем и основал град Рим на 21 април 753 преди новата ера.
    Ако трябва да се срамуваме от своята възраст, то Рим трябва да се гордее, защото вече е на възраст повече от 2760 години! Старият град винаги празнува в Гранд стил! Гладиаторски спектакли, паради, исторически възстановки, гастрономически събития, които подчертават традиционни италиански храни и концерти, които се провеждат в дните около рождения ден на Рим.

    Историческия парад


    Историческия парад, е събитието, в което можете да зърнате на всички нива на римския живот от богини и Весталките, жрици на Веста, богинята на огнището, до гладиатори и военнопленници. Като допълнителен бонус много от музеите на Рим и археологически обекти са отворени безплатно за обществеността на 21 април. И, разбира се, събитията за рождения ден не биха били пълни без фойерверки.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En