The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  вторник

  Болшой театър

  Болшой театър
  Болшой театър е един от най-големите театри в Русия и един от най-важните оперни и балетни театри в света. Той се намира в центъра на града, на площад Театрален. Заедно с Кремъл, мавзолея на Ленин и Третяковската галерия тази забележителност на Москва отдавна привлича туристи, което не е изненадващо. Луксозния комплекс от сгради на Болшой театър, неговата интересна история и прекрасните представления винаги очароват туристите.

  Кратка история на Болшой театър

  През март 1776, на 28-ми, Екатерина II позволява на княз Пьотр Василиевич Урусов да започне строителството на театър. Князът веднага започна изграждането му. Бъдещата сграда е трябвало да бъде на улица Петровка и името му е било Петровский. За съжаление театърът е опожарен още преди откриването му. Тогава княз Урусов оставил всичко на Майкъл Mедокс, английски бизнесмен. Под ръководството на Медокс Болшой Петровски театър е построен за пет месеца. Той представлявал тухлена сграда с три етажа, украсена с бели каменни детайли. На откриването на театъра се състояло на 30 декември 1780.
  Въпреки това, след двадесет и пет години, на 8-ми октомври 1805 пожар отново унищожава сградата. Новата сграда на театъра е разположена на площад Арбат. Но и тя имала същата тъжна съдба. По време на инвазията на Наполеон през 1812 тя е била напълно унищожена от пожар.
  Накрая, през 1821 архитектът Бове започнал строителството на театъра на първоначалното му местоположение. Откриването се състоя на 6 януари, 1825 и първото представление е "Триумф на музите". Великолепието и лукса на театъра се набивало на очи. То изумявало много посетители по време на откриването, оставяйки отпечатък в душите им.
  Въпреки това, на 11-ти март 1853 историята се повтаря. Опожарена е и тази сграда. След пожара единствено се е запазила външната каменна стена и колонадата на главния вход. започнал конкурс за възстановяване на театъра и три години по-късно театъра е възстановен. Основните характеристики на сградата е запазена. Откриването се състояло на 20 август, 1856.
  От откриването на тази забележителност на Русия и Москва до сега в нея са поставени повече от 800 произведения.  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En