The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Енчо Керязов

    Керязов
    В семейство на учители Енчо Керязов е роден през 1973 в Елхово, България. На 6 годишна възраст той е по-скоро крехко момче и тогава майка му е решила той да започне да спортува. И той започва занимания по акробатика в местен спортен клуб. Отначало той не отговаря на физическите изисквания за този спорт, обаче силната му амбиция и очевидния му талант накрая убедили треньори му, че е способен. На 14 годишна възраст Енчо Kерязов вече е шампион за младежи по спортни акробатика, следващата година той е член на българския национален отбор и национален шампион по спортна акробатика. Като 16-годишен той има първия си реален контакт с цирк и се присъединява към трупата "Романови". Така той пътува из цяла Европа в продължение на седем години.
    През следващата година Енчо Керязов разработва индивидуален еквилибристичен номер. С представянето на една много специална стойка на ръце той е носител на награди в Англия, Холандия, Франция и Германия. Един от моментите от кариерата му е спечелването наградата на публиката и на "Сребърен клоун" в Международния Цирков фестивал в Монте Карло през 2007. През 2011 той получи най-високото отличие на Съюза на българските артисти, "Икар" и стана почетен гражданин на родния си град Ямбол. През същата година той основава Фондация Енчо Керязов, с подкрепата на други български знаменитости, която насърчава талантливи млади хора, занимаващи се с наука, изкуства и спортове, като им дава творческа и финансова подкрепа. Фондацията вече има национално и международно признание. По време на благотворителна гала вечер през януари 2015 в Ямбол се събират международни и много известни циркови артисти , включително клоун Давид Ларибле. Ще има още една благотворителна гала вечер в София през февруари 2016, която той организира с неговия приятел и поддръжник на фондацията, Йордан Йовчев (олимпийски златен медалист и президент на Българската федерация по спортна гимнастика), за да се съберат повече финансови ресурси за Фондацията.
    През 2011 той е член на журито в телевизионно шоу "България търси талант". През януари 2012 45-минутен документален филм за живота и кариерата на Енчо Керязов бе излъчен по телевизията бТВ (България). Връзката му с известния цирк "Ронкали" в Германия и участието му в различни представления, като спортно гала-шоу на Арнолд Шварценегер в САЩ 2012 и 2014, даде Енчо Керязов международно признание.
    На 24 май 2012, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, по предложение на Министерството на културата Енчо Керязов е носител на "Златна ера" за изключителен принос към българската култура и спечели финансиране на българското изкуство и култура в чужбина.
    Енчо Керязов създаде успешен спортен клуб по батут в България. В края на октомври 2013 той се присъединява към "Палацо" в Манхайм, Германия, за сезон 2014 преминава в Швейцарския национален цирк, а след 2015 във Васкес Херманос Цирк в Съединените щати.
    През октомври 2015 той спечели гласуването за "Будител 2015", награда присъдена от Българската радиостанция FM Plus. Призът се присъжда на хора с голямо духовно въздействие и извънредна социална ангажираност към хората. По покана на принцеса Стефани от Монако той ще участва в 40-то юбилейно шоу на Цирковия фестивал в Монако 2016 под мотото "Най-доброто от най-добрите".



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (542) Lang-Ru (113) Lang-En (110) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En