The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  петък

  Енчо Керязов

  Керязов
  В семейство на учители Енчо Керязов е роден през 1973 в Елхово, България. На 6 годишна възраст той е по-скоро крехко момче и тогава майка му е решила той да започне да спортува. И той започва занимания по акробатика в местен спортен клуб. Отначало той не отговаря на физическите изисквания за този спорт, обаче силната му амбиция и очевидния му талант накрая убедили треньори му, че е способен. На 14 годишна възраст Енчо Kерязов вече е шампион за младежи по спортни акробатика, следващата година той е член на българския национален отбор и национален шампион по спортна акробатика. Като 16-годишен той има първия си реален контакт с цирк и се присъединява към трупата "Романови". Така той пътува из цяла Европа в продължение на седем години.
  През следващата година Енчо Керязов разработва индивидуален еквилибристичен номер. С представянето на една много специална стойка на ръце той е носител на награди в Англия, Холандия, Франция и Германия. Един от моментите от кариерата му е спечелването наградата на публиката и на "Сребърен клоун" в Международния Цирков фестивал в Монте Карло през 2007. През 2011 той получи най-високото отличие на Съюза на българските артисти, "Икар" и стана почетен гражданин на родния си град Ямбол. През същата година той основава Фондация Енчо Керязов, с подкрепата на други български знаменитости, която насърчава талантливи млади хора, занимаващи се с наука, изкуства и спортове, като им дава творческа и финансова подкрепа. Фондацията вече има национално и международно признание. По време на благотворителна гала вечер през януари 2015 в Ямбол се събират международни и много известни циркови артисти , включително клоун Давид Ларибле. Ще има още една благотворителна гала вечер в София през февруари 2016, която той организира с неговия приятел и поддръжник на фондацията, Йордан Йовчев (олимпийски златен медалист и президент на Българската федерация по спортна гимнастика), за да се съберат повече финансови ресурси за Фондацията.
  През 2011 той е член на журито в телевизионно шоу "България търси талант". През януари 2012 45-минутен документален филм за живота и кариерата на Енчо Керязов бе излъчен по телевизията бТВ (България). Връзката му с известния цирк "Ронкали" в Германия и участието му в различни представления, като спортно гала-шоу на Арнолд Шварценегер в САЩ 2012 и 2014, даде Енчо Керязов международно признание.
  На 24 май 2012, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, по предложение на Министерството на културата Енчо Керязов е носител на "Златна ера" за изключителен принос към българската култура и спечели финансиране на българското изкуство и култура в чужбина.
  Енчо Керязов създаде успешен спортен клуб по батут в България. В края на октомври 2013 той се присъединява към "Палацо" в Манхайм, Германия, за сезон 2014 преминава в Швейцарския национален цирк, а след 2015 във Васкес Херманос Цирк в Съединените щати.
  През октомври 2015 той спечели гласуването за "Будител 2015", награда присъдена от Българската радиостанция FM Plus. Призът се присъжда на хора с голямо духовно въздействие и извънредна социална ангажираност към хората. По покана на принцеса Стефани от Монако той ще участва в 40-то юбилейно шоу на Цирковия фестивал в Монако 2016 под мотото "Най-доброто от най-добрите".  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En