The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    понеделник

    Буковата алея в Ирландия

    Това невероятно място се намира в Ирландия. Засадената в средата на осемнадесети век алея от букови дървета отдавна е местна забележителност.

    Буковата алея в Ирландия

    Любимо място за фотографите и дори за декор на една от сцените от филма "Игра на тронове". Тези прекрасни букови дървета са на възраст от около 300 години. Растат в близост до село Aрмой (Armoy) в графство Антрим (Антрим), Северна Ирландия.

    Буковата алея в Ирландия

    Поради силно преплетени клони на буковите дървета местните жители наричат този "тунел" Dark Hedges, а ако точно се преведе е правилно да се каже "Тъмна алея". Удивителният булевард от букови дървета е засаден от семейство Стюарт през 1750. Първоначалният замисъл на семейството е бил алеята да е средство, което да впечатли посетителите, идващи в тяхното имение. Там сега се намира голф клуб.

    Буковата алея в Ирландия

    Това място се счита за един от най-сниманите пейзажи в Ирландия. То е популярно място за ирландските фотографи, които идват тук, за да правят снимки в различни сезони и в различно време на деня. Тук е запазен невероятния ефект на келтските мъгли, които цари тук от преди няколко века.
    Снимките на буковите дървета, уловили както слънчевата светлина, така и мъглата или вечерния здрач, носят атмосферата на тайнствената букова гора.

    Буковата алея в Ирландия



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop







    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En