The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  петък

  България на 1330 години

  България

  България на 1330 години!
  През 2011 година, ние, българите чествахме 133 години от освобождението си. Но през цялата 2011 година отбелязвахме и една друга годишнина – 1330 години от създаването на Българската държава.
  Криви или не, хрониките разказват, че в лето 681 - во, конницата на Аспарух преминала река Дунав и забила своето знаме върху земите ни!

  Аспарухова България

  Първоначално тя е заемала земите на днешните североизточна и Северна България, Добруджа и земите Североизточно от долното течение на Дунав. Създаването и признаването на новата държава имало широк отзвук през VІІ в.Дори през ІХ в. патриарх Никифор и Теофан изповедник, които са основните извори за събитията от 680-681, с голяма скръб и болка пишат за срамните поражения на Византия от българите. Това не е никак случайно – хан Аспарух принудил император Константин ІV не само да признае България, но и да й плаща ежегоден данък, като тази данъчна зависимост на империята се запазила до 966.

  И не мисля, че само на 3-ти март трябва да се отбелязва националния празник на страната ни, защото "Отечеството загива само тогава, когато изчезне от сърцата на синовете си."
  За тези, които не познават моята Родина, и за българите, които по различни причини са далеч от нея, ще се опитам да представя нейните природни, исторически и други забележителности.
  Надявам се да се справя така, че да ви е интересно.

  in English
  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En