The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    четвъртък

    Балкански международен винен фестивал

    статии
       България и страните на Балканския полуостров са едни от държавите с най-древни традиции във винопроизводството по света. По нашите земи още от античността, траките и римляните са били опиянявани от неговия превъзходен вкус.
       Вдъхновен от многовековните винарски обичаи и благоприятните условия за създаването на напитката на боговете на територията на Балканите, е и Балкански международен винен фестивал. Той се провежда в град София. Това е едно от най-мащабните събития,
    свързани с винопроизводството в България и съседните страни. Мероприятието включва дегустация на отбрани сортове отлежали качествени вина, направени от гроздови зърна, отраснали на китния Балкански полуостров. „Участниците”, които гостите на фестивала ще имат възможност да вкусят, идват обикновено от Черна Гора, Босна и Херцеговина, Албания, Унгария и Молдова, Сърбия и разбира се – България. Събитието се уважава от много международни вносители, дистрибутори, посланици, търговски аташета, медии.
       Идеята на фестивала е той да се разраства с всяка изминала година, така че напълно очаквано е всяка година гостите да бъдат изненадани с нова листа от вина и брандове. Едва ли подозирате, че Балканите и в частност България, са петата винена сила в света, нареждайки се веднага след Франция, Италия, САЩ и Испания. Именно това е причината организаторите на събитието да желаят максималното промотиране на балканските вина, помагайки им да заемат полагащото им се място, както на винения пазар, така и на масата на любителите на вино от целия свят. Целта на конкурса е да презентира подобряващите се с всяка изминала година качества на белите и червените вина от Балканите, популяризиране на характерни за полуострова сортове, брандове и видове вина пред ценители и сомелиери.
       Основната мисия на Балканския винен конкурс и фестивал да бъде трамплин към тяхното международно маркетиране. Професионално жури от специалисти в областта на сомелиерството с титлата „Master of wine”, която притежават само 300 души в света, дава оценка на качествата на всички участващи във фестивала брандове.
       Всеки ценител на качествената гроздова напитка е добре дошъл на това събитие, за да се увери лично в познатата римска максима – „Във виното е истината“.
       По този начин ще бъдат продължени традициите на древните траки, римляни, елини в техния култ към виното и неговите божествени повелители – Загрей, Бакхус и Дионис.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En