The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  петък

  Какви сме ние, българите?

  славяни
  Какви сме били? Ние сме от малкото хора в света, които при отговора на този въпрос изпадат в едно леко затруднение. Тюрки ли сме били, хуни или славяни? Официалната ни история често е сменяла отговора на този ръпрос. Имаме съюз с Германия, значи сме хуни. Имаме съюз с Русия, значи сме славяни. Във формирането на съвременна нация са взели участие петдесет и две племена и народности. Говорейки в кръга на шегата, генетично ние сме едни Съединени Американски Щати. Но в началото ни има един народ.
  Народ, който ни е оставил името си и отговорността да го носим. Народът на българите. Ние сме безспорно един цивилизован народ, един от най-древните народи в света. Българският народ едновременно е предизвиквал уважение и всявал ужас у враговете си. Но защо още не се знае какви сме ние, тюрки, хуни или славяни? Вече можем да отговорим по-уверено на този въпрос. Прабългарите са ферментирали в района от Кавказ до Азовско море. В генетичната им банка преобладава индоевропейската кръв.
     Велика България на хан Кубрат е една голяма степна империя. Империя – значи във властта на владетеля има много народи. Защо стартът на България е толкова силен? Една империя е силна, когато владетелят и е много образован. Хан Кубрат е живял в Канстантинопол, където е научил много за света. Той е имал петима синове и всеки един от тях е правил опит да създаде държава.
     Само Аспарух е успял. Какво е станало при Онгъла, където Аспарух основава Дунавска България?
      Българите са особен вид славяни - това твърди мащабно генетично проучване на Института по микробиология към БАН. В продължение на две години български и италиански учени са изследвали кръвни проби на българи и са ги сравнявали с проби от други европейски народи. Изследвани са кръвни проби на 855 българи и българо-мохамедани и са сравнени с тези на други европейски популации. "Особен" тип означава, че сме между славяни и средиземноморци, обясни директорът на Института по микробиология към БАН. По думите му българската популация е с индоевропейски произход, а не с тюркски, както се приемаше досега. Според генетиците българите са близо до поляци и хървати, а най-типичните славяни са руснаците.
      Проучването е публикувано в американски научни списания и вече се очакват коментарите на историците.  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En