The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    понеделник

    Трите любовни рани, които никога не зарастват

       

    Трите любовни рани, които никога не зарастват

       Любовните рани могат да бъдат едни от най-дълбоките и трайни болки, които изпитваме. Въпреки че времето често може да ги излекува, има някои любовни рани, които сякаш остават и ни преследват дълго време след първоначалната болка. Ето три от тях:

    Предателство


       Предателството в любовта се отразява дълбоко на всеки човек.
    Предателство е изневярата на партньора, лицемерието или нарушаване на обещанията от страна на любимия човек. Предателството разклаща самата основа на доверието.

       Раната, оставена от предателството, е уникална с това, че може да порази не само сърцата ни, но и възприятието ни за другите.
    Кара ни да се съмняваме в преценката си и в искреността на хората около нас. Дори когато се опитваме да продължим напред, страхът да не бъдем предадени или изоставени отново остава като сянка, което затруднява пълното доверие и отварянето ни към нови взаимоотношения.

       Изцелението от предателството изисква не само време. Нужна е прошка и готовност да поемаме отново емоционални рискове. Възможно е да останат някои белези, които да ни напомнят за преживяното, но при истинско изцеление те не трябва да определят бъдещите ни взаимоотношения.

    Неизживяна, несподелена любов


       Неизживяната любов е рана, която може да ни преследва години. Това е болката от любовта към някого, който не ни е отвърнал със същото. Този тип любов ни кара да се чувстваме недооценени, несигурни, отхвърлени и често да поставяме под въпрос собствената си стойност. Болката от несподелената любов се усилва от невъзможността да се освободим от чувствата,
    на които не са ни отвърнали с взаимност.

       Лечението на несподелената любов включва приемане и любов към себе си. Става дума за осъзнаване на това, че нашата стойност не се определя от чувствата на някой друг към нас. Става дума и за пренасочване на фокуса ни към взаимоудовлетворяващи и подхранващи взаимоотношения. Въпреки че белезите от несподелена любов може никога да не избледнеят напълно, те могат да ни дадат ценни уроци за устойчивостта и сложността на човешкото сърце.

    Изгубена любов (поради смърт или други обстоятелства)


       Загубата на любим човек, независимо дали поради смърт или други обстоятелства
    , като например твърде голямо разстояние, оставя рана, която сякаш никога няма да заздравее напълно. Болката от липсата на някого, който някога е бил неразделна част от живота ни, може да бъде непреодолима. Спомените, местата и дори малките напомняния могат да предизвикат вълни от скръб, което създава усещането, че раната е постоянно прясна.

       За да се излекувате от загубата на любов, е необходимо да почитате паметта за човека или връзката
    с него, като същевременно намирате начини да продължите напред. Това често включва търсене на подкрепа от близки или професионалисти, намиране на начини да запазите любовта жива чрез скъпи спомени. Въпреки, че болката от загубата може винаги да присъства в някаква степен, с времето и с изцелението тя може да се превърне в източник на сила и устойчивост.

       Любовните рани, които сякаш никога не зарастват, ни напомнят за дълбочината на човешките емоции и сложността на взаимоотношенията. Макар че тези рани могат да оставят трайни белези, те също така предлагат възможности за растеж, себепознание и по-дълбоко разбиране на любовта във всичките ѝ форми.

    Източник - woman.bg


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En