The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    сряда

    Остров Саона, Доминиканска република

    Остров Саона, Доминиканска република




         Остров Саона. Можем да кажем, че ленноста се е настанила за постоянно в това малко парче земя от Доминиканската република. Всеки ден скоростни лодки и катамарани докарват до Саона стотици летовници, за които на този остров няма нищо друго освен палми, вятър, слънце, безкрайни плажове и лазурно море.


    Остров Саона, Доминиканска република


        Островът е открит от Христофор Колумб по време на втората му експедиция на 14 септември 1494 г. По това време е обитаван от индианците тайно, които след това са били упорито изтребвани от испанците в продължение на няколко века.
        Споменът за тава тайно обитаване е пещерата Котубанама, където можете да видите невероятното скално изкуство на тези индианци. Пещерата е кръстена на индиански вожд, който в началото на 16 век, бягайки от испанците, намира убежище в нея. По-късно той е заловен и екзекутиран. 
        Сега остров Саона е включен в националния парк Дел Есте. Постоянното му население е само около 300 души, живеещи в централното село Пунта Горда и в живописното рибарско селище Мано Хуан.


    Остров Саона, Доминиканска република


        Палми и мангрови гори, костенурки и игуани, фламинго и папагали – всичко това е днешната Саона. В близост до крайбрежните рифове можете да видите делфини и морски крави, а в топлите плитки води живеят морски звезди с различни цветове и размери.


    Остров Саона, Доминиканска република

     
        На стотина метра от брега е една от местните атракции - Ла Писина Натурал, необичайни подводни пясъчни дюни. И все пак основното богатство на острова са плажовете и морето, пропити с ленност и спокойствие. 
        Когато се приближавате до острова, водата удивително променя цвета си: от светло тюркоазено до изумрудено зелено. 


    Остров Саона, Доминиканска република


        Плажовете са с фин бял пясък и палми, наклонени директно към водата. Като в рекламата на “Баунти”, може би ще кажете вие. И няма да сгрешите, тук е заснета една от рекламите на известната шоколадова вкусотия.



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


     
    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En