The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  сряда

  Остров Саона, Доминиканска република

  Остров Саона, Доминиканска република
       Остров Саона. Можем да кажем, че ленноста се е настанила за постоянно в това малко парче земя от Доминиканската република. Всеки ден скоростни лодки и катамарани докарват до Саона стотици летовници, за които на този остров няма нищо друго освен палми, вятър, слънце, безкрайни плажове и лазурно море.


  Остров Саона, Доминиканска република


      Островът е открит от Христофор Колумб по време на втората му експедиция на 14 септември 1494 г. По това време е обитаван от индианците тайно, които след това са били упорито изтребвани от испанците в продължение на няколко века.
      Споменът за тава тайно обитаване е пещерата Котубанама, където можете да видите невероятното скално изкуство на тези индианци. Пещерата е кръстена на индиански вожд, който в началото на 16 век, бягайки от испанците, намира убежище в нея. По-късно той е заловен и екзекутиран. 
      Сега остров Саона е включен в националния парк Дел Есте. Постоянното му население е само около 300 души, живеещи в централното село Пунта Горда и в живописното рибарско селище Мано Хуан.


  Остров Саона, Доминиканска република


      Палми и мангрови гори, костенурки и игуани, фламинго и папагали – всичко това е днешната Саона. В близост до крайбрежните рифове можете да видите делфини и морски крави, а в топлите плитки води живеят морски звезди с различни цветове и размери.


  Остров Саона, Доминиканска република

   
      На стотина метра от брега е една от местните атракции - Ла Писина Натурал, необичайни подводни пясъчни дюни. И все пак основното богатство на острова са плажовете и морето, пропити с ленност и спокойствие. 
      Когато се приближавате до острова, водата удивително променя цвета си: от светло тюркоазено до изумрудено зелено. 


  Остров Саона, Доминиканска република


      Плажовете са с фин бял пясък и палми, наклонени директно към водата. Като в рекламата на “Баунти”, може би ще кажете вие. И няма да сгрешите, тук е заснета една от рекламите на известната шоколадова вкусотия.  За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


   
  BGtop

  Follow ZigZag Library

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (555) Lang-En (122) Lang-Ru (119) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En