The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  четвъртък

  Ухание в мрака. Рисунката

      Сънят ми отдавна беше избягал. Часът беше три през ноща. Такова никакво време ,че ... нищо не ти се прави, а и какво да правиш посред нощ. 
  Станах да си налея чаша вода и на бавни глътки отпивах, защото някъде бях чела, че е добре да се постъпва така щом ти бяга нощния сън. Не ми оставаше нищо друго освен отново да си легна. 

      Така и направих, естествено. Пуснах си тихо нежна музика на смартфона и се зарових във фейсбука. Тогава, точно тогава видях тази рисунка. 


  Ухание в мрака. Рисунката


      Гледах я съсредоточено, после потърсих да разбера, кой я е нарисувал, но не открих нищо никъде. Запазих си я в телефона и продължих да я гледам.        
      Толкова много ме впечатли, а беше само една рисунка с молив. Каква топлота, каква нежност, какво излъчване! Как само се усеща, че има любов, че има тръпка, че има привличане и то само от две преплели пръстите си ръце,  ръцете на мъж и жена! Нечии ръце, но не можеш да не ги забележиш. 

       А и не може да не се породи онова желание и онази мечта, която те е спохождала безброй пъти. Която с въздишка и досада си опращал в неизвестна посока! Не може да не ти се доиска и ти да докосваш така нечия ръка. Ръката на любим човек или той твоята и двамата заедно, и преливащи от нежност и любов, да станете едно неразделно цяло! Да усещаш любовта, да потръпваш от силата ѝ. 

       И тогава си помислих, колко прекрасено, колко красиво би било, ако до всеки имаше един такъв любим, верен и истински човек! Колко сълзи не биха изтекли от очите на самотния, изоставения, излъгания, наранения! Колко болки, страдания, разочарования и унижения, не биха разбивали на пух и прах влюбеното сърце. Колко терзания , отчайващи мисли и действия не биха унищожавали изстрадалата душа!
      Гледах тези две ръце, а живота ми, като на филмова лента започна да се движи пред мен.

      Часовникът иззвъня досадно и аз цялата подскочих. Филмът свърши за миг, а тъкмо бях в най-хубавото време от живота си. Но по- добре стана, защото може би щяха да дойдат онези спомени, от които и до днес ме боли.

      Погледнах с умиление рисунката. Две нежно докоснали се ръце, които дълго гледах с много любов.


  източник: Ухание в мрака


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


   
  BGtop

  Follow ZigZag Library

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (556) Lang-En (123) Lang-Ru (120) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En