The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    вторник

    Проблеми, за които тялото ви крещи. Психосоматика

     
    Проблеми, за които тялото ви крещи. Психосоматика

      
         Психосоматика. Интересна тема, която вече е и в учебниците по психология.
        Дискомфортът и болката могат да бъдат сигнали за вътрешни преживявания - тайни страхове, неразрешени проблеми. Хроничната болка е симптом на стрес и емоционални проблеми, особено когато всичко е наред с физиологията и няма видими причини за болката.

    Глава

        Главата ви боли от безкрайното преодоляване на препятствия.
    Всяко главоболие възниква от прекомерно напрежение. Това може да е загриженост за резултата, чести притеснения за дребни детайли, постоянно бързане, всичко ни се иска да се случва по-бързо. 
        Оставяйте време за себе си всеки ден. Отпуснете се и не се тревожете за нещата известно време. Починете си и не се самоуморявайте за това. Тези „минути за престой“ само ще повишат продуктивността ви. И главата няма да ви боли.

    Шия

        Дискомфортът в областта на шията символизира бремето на негодувание към другите, бремето на раздразнението от собствените несъвършенства. Вратът ни боли, когато не можем да простим на някого или на себе си.
    Преразгледайте отношението си към себе си и другите. Най-често хората не искат да ви обидят. И не е нужно да отговаряте на собствените си строги очаквания. Отнасяйте се към света по-леко и се научете да прощавате. Освен това е важно да мислите по-често за нещата, които обичате.

    Рамене

        Болката в рамото показва, че носим тежко емоционално бреме и сме под голям емоционален натиск. Може би някой от нашата среда оказва натиск върху нас. Или не можем да вземем важно решение и то тежи много на раменете ни.
        Опитайте да споделите проблемите си с близък приятел. Ще почувствате облекчение. Дори самото изказване ще ви помогне да избегнете това натоварване сами. Или може би ще ви отвори очите за просто решение на проблема.

    Горната част на гърба

        Болката в тази област показва липса на емоционална подкрепа и липса на близки хора наблизо. Когато подсъзнателно се чувстваме необичани или неоценени. Общувайте повече с различни хора. Не се фокусирайте върху себе си, бъдете открити и приятелски настроени. Запознайте се, отидете на среща. И най-важното, не потискайте чувствата си на привързаност.

    Долната част на гърба

        Ако постоянно се тревожим за пари, може да ни боли кръстът. Може би вашата собствена тайна завист към богатия живот не ви дава мира или вашите близки постоянно ви карат да се тревожите за парите.
        Парите не купуват щастие - колкото и банално да звучи, това е истина. Така че спрете да се тревожите - най-добрите неща в живота са безплатни! И правете това, което обичате. Бизнес, в който е инвестирана душата ви, ще донесе не само удоволствие, но и осезаеми дивиденти в бъдещето.

    Лактите

        Болката в лактите показва липса на гъвкавост, прекалено упорито нежелание за компромис. Най-вероятно ние се съпротивляваме на някои важни промени в живота. Или подсъзнателно се страхуваме да приемем нещо ново.
        Животът понякога може да изглежда твърде труден и тежък. Само така изглежда. Може би просто прекалено усложняваш нещата. Бъдете гъвкави – не хабете енергия в борба с това, което не можете да контролирате.

    Ръце

        В ръцете изпитват болка онези, които отдавна и дълбоко се нуждаят от приятелство. Тези, на които им липсва релаксация и просто приятелско общуване с други хора. Ако ви болят ръцете, това е сигнал, че е време да излезете от затворения малък свят.
        Опитайте да създадете нови приятели. Обядвайте с колега. Отидете на стадиона, на концерт – почувствайте се като част от тълпата. Бъдете по-смели в започването на разговори с нови хора, защото не можете да познаете предварително къде можете да намерите истинско приятелство.

    Бедра

        Такива болки могат да измъчват хора, които се придържат твърде много към предвидимостта на живота и комфорта. Патологичният страх от промяна, нежеланието да се промени установеният ред на нещата, постоянната съпротива срещу новото могат да провокират болка в бедрата.
        Не се съпротивлявайте на естествения поток на живота. Животът е подвижен, променлив и затова е интересен. Гледайте на промяната като на вълнуващо приключение. И не отлагайте важни решения за себе си за по-късно.

    Колене

        Коленете ни болят, когато мислим твърде много за себе си и твърде малко за другите, когато твърдо и безкомпромисно вярваме, че светът се върти около нас.
        Огледайте се - не сте сами на планетата. Бъдете по-внимателни към другите. Изслушайте приятел, помогнете на майка си, заменете колега. Помагайте на хората по-често. Можете да работите и като доброволец.

    Подбедрица

        Болката в тази област е признак на силно емоционално претоварване. Чувство на притежание, любовни преживявания, болезнена, ослепителна ревност.
        Трябва да се научите да се доверявате на сродната си душа. Отпуснете се и спрете да контролирате любимия човек
        Добре, не се иронизирайте. И може би е дошло времето да изоставим старите, остарели привързаности.

    Глезени

        Болката в глезена означава, че често забравяме за себе си. И си отказваме удоволствието. Може би работата отнема цялото ни време или приемаме желанията си твърде несериозно, постоянно ги изтласкваме на заден план.
    Време е да започнете да се глезите. Купете си каквото искате, осигурете си добър нощен сън, опитайте  скъпо вкусно лакомство. Забравете за кариерата си за известно време и помислете например за романтична връзка. Или планирайте вашето мечтано пътуване.

    Крака

        Причината за болката в краката вероятно е дълбока апатия. Сякаш тялото ни отказва да продължи напред, сякаш се страхуваме от живота и не виждаме смисъл да продължаваме напред. Когато подсъзнателно мислим, че всичко е лошо и животът не е добър, краката ни болят.
        Научете се да обръщате внимание на малките радости на живота. Към красотата на околния свят и хората. Насладете се на вкусове, миризми, вятър и слънце. Вземете домашен любимец или си намерете интересно хоби.

    Обобщение

        Обогатете живота си. Избягвайте тъжните спомени и се усмихвайте по-често. Намирайте радост в живота всеки ден. Обичайте себе си, прощавайте си. Бъдете по-внимателни към околните и се опитайте да не таите злоба или недоволство към хората. Общувайте, усмихвайте се (много ви отива) и бъдете здрави!



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на: 


    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En