The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Признаци, че младостта отдавна е зад гърба ви

    Признаци, че младостта отдавна е зад гърба ви


       Ако имате желание да оплаквате миналото, това е тревожен звънец.
    Можете да преследвате външната младост, но ако тези поведенчески характеристики започнат да се изплъзват, това означава, че старостта в душата ви вече е настъпила.

    Постоянно припомняне на стари времена
        Можете да сте на колкото искате: 25, 30, 40... Но ако имате желание да оплаквате миналото, това е тревожен звънец. Може би в някакъв момент наистина е било по-добре, но това не означава, че бялата ивица няма да се върне. Старите хора са тези, които живеят в миналото, вярвайки, че нещата вече няма да бъдат толкова добри.
        Струва си да оценим настоящето и да гледаме с надежда към бъдещето.

     Постоянно мрънкате
        Всичко ли започна да ви дразни? Трябва ли да преподавате и да казвате на хората около вас как да направят това или онова правилно? Дали говоренето на себе си на глас плавно се превърна в недоволно мърморене под носа ви?        Ако това звучи като вас, имаме лоша новина: държите се като старец.

     Не разбирате съвременните тенденции
        Друга отличителна черта, върху която старостта се прокрадва незабелязано, е липсата да сте в крак с модерния свят. Не гледате TikTok, нямате профил в популярна социална мрежа за споделяне на снимки, не искате чисто нов iPhone и като цяло не следите последните новини и тенденции. Кой обикновено прави това? Възрастните хора, които са твърде мързеливи, за да наваксат напредъка, който бързо върви напред.

     Не искам да научавам нови неща
        Как може да се опише младостта с една дума? Любопитство. Младите хора или тези, които са еднакви по душа, непрекъснато изучават света около тях. Интересуват се да пътуват, да учат, да опитват всичко. И ако забележите, че се опитвате да правите само най-познатите неща, които вече излитат от зъбите ви, това също може да се нарече старост, която ви е настигнала.

     Имаше желание да се занимавам със складиране
        Невероятно, но факт! Когато човек се окаже на прага на старостта, той все повече бива посещаван от мисълта: „Имам нужда от всичко това“. Стъклени буркани от сок от магазина, кутия от обувки, стара тениска с дупки, тон отпадъчна хартия и други боклуци. 
        Обикновено пенсионерите страдат от синдрома на Плюшкин.

     Вече не искам да общувам с другите
        Друг знак, който казва, че вашата вътрешна възраст ще бъде 50+, е желанието или дори мисълта за самота и уединение. Всички тези разговори с други хора само дразнят и отнемат много енергия. Но енергията трябва да се пести; вече не се произвежда много от нея.



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


     
    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En