The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  сряда

  Магичният Маракеш

  Маракеш е град в сърцето на Мароко (Африка), който датира от около 1000 години. Споменете ли, че сте от България, веднага ще чуете "България, Стоичков". Привилегировани в комуникацията там , ще са тези от вас, които владеят френски. Туризмът е основният мотор на икономиката. Населението е бедно и се занимава с търговия. Основното превозно средство за тази част от населението са мотори, актуални в Европа през миналия век. Богатата част от населението са едри бизнесмени, каращи последни модели автомобили, които рядко се срещат дори в Европа.

  Магичният Маракеш

  Маракеш е изключително гъсто населен, със сериозен трафик през цялото денонощие. Зеленият светофар и пешеходната пътека са всичко друго, но не и гаранция за безопасността на пешеходците. От друга страна тук са едни от най-просторните тротоари, с ширина около и над 5 метра. Често срещана гледка по улиците са полицаи с автомати в ръце. В първия момент, тази гледка шокира, но след това усещането е за сигурност. Местното население е приятелски настроено и винаги готово да ориентира туриста към желаната от него забележителност. Валутата им се казва дирхам, но почти навсякъде не е проблем да платите и в евро. Един дирхам е равен 0.10 евроцента. В Маракеш има огромен пазар, силно напомнящ Капалъ Чарши в Турция. Цени по пазара рядко можете да видите, но пък спокойно можете да се пазарите за цената на избраната от вас стока.

  Магичният Маракеш

  Природата е красива , а градът пълен с исторически сгради, религиозни храмове и ботанически градини. Заплатата на мнозинството от населението е в порядъка на 250-300 евро. Често срещана гледка са млади хора, възрастните са кът. Целият град е отдаден на туризъм и всичко в него е в името на туриста. Предизвикателство е да намерите из ресторантите им традиционна местна кухня, всичко е ориентирано към туриста европеец. Когато след упорито търсене най-накрая намерите, установявате, че имат афинитет към каймата , и в салатите и основните им често има микс от плодове и зеленчуци. Хигиената в заведенията им не е на нужната висота, но пък винаги ще бъдете обслужени от сервитьор с широка усмивка , готов да угоди на всяко ваше желание. Докато чакате поръчката ви да бъде изпълнена, задължително ще получите пържени картофки като комплимент от заведението. Обслужването на летището е изключително мудно, затова е важно правилно да организирате времето си и да се заредите с търпение.

  Магичният Маракеш

  Всичко в Маракеш е пари, не много, но все пак пари. Ако не сте досетлив, културно за всяка услуга ще ви бъде поискан бакшиш. Природата е интересна смесица от много и разнообразни растителни видове, до невероятни планински масиви и разбира се колоритът на Африка - пустинята. Това е място, което определено си струва да бъде посетено, защото гарантира близка среща с много история, уникална природа, различна култура и неповторим релакс!

  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


  BGtop

  или подкрепете този проект

  Follow Библиотека ZigZag

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En