The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    четвъртък

    Красиви места, които заслужават внимание

    Обичате красивите градове, но не и тълпите от туристи, през които трябва да си пробивате път? Тук показваме десет места в Европа, които почти по нищо не отстъпват на препълнените топ дестинации.
    Да, хубаво е да се разходим до едни от най-известните дестинации, ако имаме възможност. Рим, Париж, Виена, Лондон, но има и други алтернативи, които са също доста интересни и заслужават внимание.
    Ето примерите:

    Менорка вместо Майорка


    Менорка

    Майорка изнемогва от притока на туристи. Много по-спокойно е на Менорка. Островът, известен като "малката сестра" на Майорка, предлага приказно красива природа. Там има осем природни резервата и поне 200 скални плажа, които са трудно достъпни.
    Островът няма потенциал да се превърне в средище на масовия туризъм, но затова пък предлага чудесни възможности за спокоен отдих.

    Киоджа вместо Венеция

    Киоджа

    Венеция е приказно красива, но прелива от туристи. Годишно я посещават близо 30 милиона души. Ако искате да избегнете тълпите от туристи, посетете Киоджа. С неговите романтични мостове, тесни улички и пъстри фасади това живописно рибарско градче предлага неповторима италианска атмосфера. При това без да е така претъпкано, както Венеция.

    Утрехт вместо Амстердам


    Утрехт


    Амстердам е много популярен сред туристите - дотолкова, че градът въвел специални предписания, такси и дори забрани за посетителите. Утрехт далеч не е така препълнен, а всъщност не отстъпва почти по нищо на Амстердам. Тук можете да се насладите в същата степен на типичния нидерландски чар.

    Севиля вместо Барселона

    Севиля

    27 милиона души годишно посещават Барселона. По централния булевард "Рамблас" туристите едва се разминават. Далеч по-спокойно е в Севиля, която също е приказно красива. Кралският дворец "Алказар" е само една от впечатляващите забележителности на андалуския град.

    Сплит вместо Дубровник

    Сплит

    Дубровник привлича ежедневно хиляди туристи. Тази тенденция се засили още повече след успеха на сериала "Игра на тронове", части от който са заснети именно в Дубровник. Който иска да избегне гъмжилото от хора, може да се насочи към Сплит. И този град е разположен сред живописна природа, предлага прекрасни плажове и може да се похвали с редица исторически забележителности.

    Регенсбург вместо Прага

    Регенсбург

    Който се запъти към Прага, трябва да се настрои за дълги опашки и препълнени улици. Далеч по-спокойно е в баварския Регенсбург, чиято архитектура силно прилича на пражката. И тук има величествена катедрала и живописни старинни улички. Особено прочут е мостът, който дори е служил като модел за Карловия мост в Прага.

    Лийдс вместо Лондон

    Лийдс

    Който е бил в Лондон, добре знае, че човек трудно си пробива път из тълпите в централните части на града. При това на Острова има и много други места, които заслужават да бъдат посетени. Например Лийдс в северна Англия. Едно време градът е бил център на индустрията, а днес предлага богата културна сцена, пулсиращ нощен живот и множество възможности за шопинг туризъм.

    Порто вместо Лисабон


    Порто

    Лисабон също се превърна в жертва на собствената си красота. Една от възможните алтернативи е Порто, който е вторият по големина град в Португалия. Порто е един наистина очарователен град, който предлага редица забележителности, а Старият град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.

    Болоня вместо Рим

    Болоня

    Да, Болоня не е Рим, но този град в северната част на Италия изобщо даже не е за подценяване. Тук е пълно с музеи и величествени средновековни сгради, в Болоня се намира и най-старият университет в Европа. Да не забравяме и отличните кафенета и ресторанти - тук високо ценят добрата и обилна храна.

    Грац вместо Виена


    Грац


    Във Виена винаги е пълно с туристи. За разлика от Грац. Старата част на града е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, а уютните кафенета по нищо не отстъпват на виенските.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En