The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    сряда

    Заливът на Афродита

    Заливът на Афродита е едно от най-романтичните и красиви места в Европа. Намира се на остров Кипър. На картите и пътеводителите това място е посочено като "Петра ту Ромио".

    Заливът

    Според легендата смелият Дигенис хвърлял огромни камъни в морето, опитвайки се да потопи корабите на нашествениците. Врагове били победени, но камъните останали. Все пак, повечето туристи са привлечени тук от друга, по-романтична легенда. Според митологията, древногръцката богиня на любовта именно тук изплувала от морските дълбини на живописния плаж.

    Заливът

    Всеки, който се съмнява в това, е поканен тук да наблюдава залеза. Изглежда, че такава невероятна картина не е подвластна на времето. Както преди хиляди години, морето мие варовиковите скали и белота им отразява сянката на зелените дървета и розовите олеандри. В основата на скалата, надвиснала над водата, има малка пещера, където, казват, Афродита взимала вани с аромат на евкалипт. Днес, за съжаление, не може да се плува тук. Но има един плаж, където може да се сбъдне мечтата на момичета. Благодарение на магическите свойства на водата красотата на младостта ще бъдат вечни и, най-важното е, че любовта никога няма да си отиде от сърцето - това е дар от богинята.

    Заливът

    Ще откриете залива лесно, когато излезете на пътя, свързващ градовете Пафос и Лимасол. Впечатлява не само пейзажът, но и огромно количество мъниста и носни кърпички по клоните на дърветата. Смята се, че ако влюбените едновременно завържат лента и си пожелаят нещо, то със сигурност ще се сбъдне.

    Заливът на Афродита


    И ето друга интересна информация-ако влюбените заедно се изкъпят във водите на залива, те никога няма да се разделят. Ако преплуваш покрай камъка на Афродита в полунощ, ще имаш вечна младост. На представителите на силния пол тюркоазените води на морето обещават смелост и храброст.

    Заливът


    От залива започват два пешеходни маршрута, минавайки през които можете да се насладите на красотата на кипърската природа. Един от маршрутите води до намиращия се на осем километра Фонтан на любовта в края на полуостров Акамас. По стълби се слиза до морето до красив плаж с камъчета. Водата в това място е изненадващо топла, чиста и спокойна. Див плаж. Шезлонги и чадъри тук няма, така че вземете по една кърпа, ако смятате тук да правите слънчеви бани или просто да седнете и да се насладите на прекрасната гледка към морето.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    in English


    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En