The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Населени места в Австрия

    Австрия е заобиколена от всички страни от суша. Страната граничи с Италия и Словения на юг, с Чешката република и Германия на север, Лихтенщайн и Швейцария на запад, Унгария и Словакия на изток.

    Виена

    Виена

    Виена е архитектурното бижу на Европа, столица на Австрия и столица на класическата музика. Тя привлича със своята архитектура, в която може да се проследят всички стилове - от постмодернизма до готиката Ренесанса. В този град по невероятен начин се съчетават старинни архитектурни сгради и модерни бетонни конструкции.

    Залцбург

    Залцбург

    Залцбург, големият град, който се намира в западната част на Австрия. Залцбург е четвъртият по големина град в Австрия. Живописният стар град е признат за световно културно наследство - дворци, църкви, замъци - доминират в картината на града. В тази част на Залцбург има много тесни улички от Средновековието, които навяват духа на това време.

    Клагенфурт

    Клагенфурт

    Клагенфурт е един от най-красивите градове в Австрия, особено неговата красива стара част. Миналото е комбинирано с настоящето: средновековните тесни улички плавно преминават в широките и просторни, модерни булеварди. Архитектурното наследство на средновековните майстори като по чудо са рамо до рамо с модерни сгради. В Клагенфурт главната атракция е историята. Вижда се във всичко, което ви заобикаля в този град: площади, замъци, тихи улици, дворци - всички те носят неиния отпечатък.

    Линц

    Линц

    Линц е третият по големина град в Австрия. Той е столица на Горна Австрия. Градът се намира в пресечната точка на основните търговски пътища, благодарение на което процъфтява още от древни времена. Ето защо тук са построени много паметници на архитектурата от древността до наши дни.

    Градове в Австрия

    Почти всички градове на Австрия се обединяват в едно - тяхното значение от гледна точка на безценното архитектурно и културно наследство.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En