The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  понеделник

  Ден на милосърдието – ден на Хирошима

  Ден на милосърдието – ден на Хирошима
  Всяка година на 6 август Националният музей "Земята и хората" в София отбелязва Деня на милосърдието, посветен на състраданието към жертвите на атомните бомбардировки, войните и тероризма и на усилията на милиони хора на Земята за изграждане на свят на устойчиво развитие, в който хората ще живеят в хармония с Природата и помежду си, съобщават от музея. Само на този ден в залата на Гигантските кристали се експонира "Камъкът от Хирошима", който музеят получи през 1997 от Президентството на Република България. Гранитният камък е част от трамвайната настилка, която е била изложена на въздействието на атомния бомбен взрив в 8.15 часа сутринта на 6 август 1945 година. На него е изобразена релефно Богинята на Милосърдието.

  >Камъкът от Хирошима


  Изображението е гравирано на общо 188 къса, събрани от трамвайния участък в близост до моста Айпи, на 200 метра северно от кота нула на атомния взрив и изпратено до 188 държави в света от Асоциацията "Камък за мир", Хирошима.
  "Каним всеки, който е съпричастен към атомната трагедия в Хирошима и Нагасаки и иска да даде своя принос за изграждането на един устойчив свят без атомни бомби, войни и тероризъм, да посети Националния музей "Земята и хората" и да положи цветя пред гранитния релеф и да напише свое послание за мир на 6 август“, призовават от музея.
  Американците хвърлят атомни бомби над Хирошима и Нагасаки. Това води до капитулация на Япония и слага окончателно край на Втората световна война.
  За последствията от тези бомби сигурно сте чели и гледали достатъчно. Броят на жертвите, лъчевата болест, имаше и един много хубав филм "Хирошима, моя любов". Но оттогава имате ли представа какво се случва в Хирошима?


  И аз се изненадах от снимките, които ще видите във видеото. Трудно е да се повярва, че този град е издигнат върху руини.

  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En