The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  петък

  Първи юни, Международен ден на детето

  Международен ден на детето
  Днес, почти всички държави на света организират празника, известен като Ден на детето или Ден на децата. Това е празник, който е свързан с традицията на отделните държави, чества се на различни дати и по различен начин. Международният ден за защита на децата е на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Честването му води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 в Женева (Швейцария).

  В България този празник става популярен след 1949, когато в Москва се обявява, че 1 юни вече е Международен ден за защита на децата. В страните с комунистически режими празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата, макар, че почти не се придава политическа окраска при честването му. Празникът е съхранен и след промяната на политическата система в тези страни. Този ден е един от най-запазените празници за децата.

  Международен ден на детето

  Световен ден на децата ЮНЕСКО и ООН обявяват през 1954 година за
  Световен ден на децата датата 20 ноември. Но тази дата не е възприета, тъй като много от страните в света са съхранили националните си традиции в честването на този празник.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En