The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  понеделник

  Мозъкът си почива, забравяйки

  За да не се претовари, мозъкът забравя част от постъпилата информация. Мнозина се оплакват от това, че често забравят. При някои тези пропуски в паметта са свързани с моменти на върхово умствено напрежение или притеснение, при други са просто част от ежедневния ритъм на живот. Това обаче не бива да предизвиква кой знае какво безпокойство - доказано е, че чрез забравянето на част от постъпилата информация, мозъкът сам регулира натоварването си, като по този начин се предпазва от сривове и по-сериозни проблеми.

  Мозъкът си почива

  За да му бъдем обаче от помощ, добре е да спазваме някои лесни правила в ежедневието си.
  На първо място, става дума за прекарването на повече време на чист въздух. За да функционира правилно, мозъкът има нужда от големи количества кислород. Спортът също е безценен помощник, тъй като редовните физически занимания гарантират преноса на достатъчно кислород до всички органи на човешкото тяло.
  Не без значение за правилното функциониране на мозъка е и достатъчното сън. Поне 8 часа сън на денонощие са необходими на тялото, в това число и на мозъка, да си почине и да възстанови запаса си от енергия.
  Не на последно място, внимание трябва да обърнем и на правилното хранене. Не бива да се пропуска нито едно от основните хранения през деня. Това би понижило прекалено нивото на захарта в кръвта, тъй като от нея зависи способността на мозъка да действа адекватно. Пример за влиянието на правилното хранене върху мозъчната дейност може да се наблюдава при хората, които спазват диети за отслабване. Ограниченият прием на хранителни вещества затормозява мозъка, той действа по-бавно, паметта се влошава.
  Нетрадиционен похват, който обаче също е доказал ефикасността си, е засилване на паметта чрез лечебни аромати. Чаша ароматен ментов чай или етерично ментово масло може да свърши чудесна работа за справяне с неуслужливата памет.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En