The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    понеделник

    Коледа

    Коледа
    Коледа е един от най-големите празници за хората, принадлежащи към християнската вяра. На Коледа семейство и роднини се събират за да похапнат вкусно и да раздадат подаръци на децата. Но e погрешно да се мисли, че празнуват само християните. Светът е едно глобално цяло и Коледа се празнува в много страни по света с коледни пиршества, подаръци, молитви и пожелания.

    Коледа

    Смята се че, ако на Коледа си пожелаеш нещо, то ще се сбъдне. Поверието е, че на Коледа стават чудеса. Коледа се празнува в различните части на света и начинът на честване, датите и традиции се различават, но духът си остава навсякъде същия. Докато повечето от нас празнуват Коледа в продължение на седмица, за някои това е фестивал и празнуват цял месец.
    Най-популярната коледна песен е "Тиха нощ, свята нощ". Независимо от това дали на Рождество навън вали сняг или духа горещ вятър от пустинята, навсякъде звучи една и съща песен "Тиха нощ, свята нощ..." В Европа е невъзможно човек да си представи Коледа без нея - тя е навсякъде - звучи по радиото, по телевизионните канали, в универсалните магазини, в домовете на хората, пред коледната елха. И мнозина са сигурни, че това е народна песен. Макар че това съвсем не е така.
    Знаете ли историята на най-популярната коледна песен? Не? Тогава я прочетете.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En