Най-вълнуващите пътешествия с Библиотека ZigZag

Следвайте Библиотека ZigZag

RU EN
 • Breaking News

  петък

  Забележителности в Дания, Копенхаген

  Копенхаген
  Копенхаген е един пленителен град, в който всичко те покорява - природна даденост, архитектура, традиции, чистота, спокойствие, ред и много други неща, които не битуват при нас.

  Копенхаген


  Ако имате търпение вижте крайбрежната улица и Малката Русалка, крайбрежния парк, старото пристанище с най-големия канал, резиденцията на кралското семейство, фонтана Гефион, операта, смяната на караула, която е точно в 12 часа и събира страшно много хора, най-дългата пешеходна улица Стрьогет, която е с много магазини и заведения, протестантска църква, в която бях на органов концерт, кметството, паметника на Андерсен, музея на изкуствата и накрая моста Йоресун, който свързва Дания с Швеция.


  Русалка


  Знам, че не видях всичко, което исках, но ми остана мечтата да се върна в тази малка, но прекрасна страна. Похапнах си и от тяхната кухня, в която се ползват много сосове, но беше много вкусно. Купих си и най-скъпия сладолед досега в живота ми, но не съжалявам. През август на пазара се продаваха череши и ягоди, а посевите се жънеха. Все пак е север. Природата се смили над нас и не валя. В Копенхаген хората се придвижват с велосипеди и няма никакви задръствания.
  Една уредена държава с традиции.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Събития

  За начинаещи блогъри

  Рубрики

  Lang-Bg (492) Lang-Ru (110) Lang-En (87)
   Погледни
  BGtop
  Увеличение посещаемости

  Lang-En