Най-вълнуващите пътешествия с Библиотека ZigZag

Следвайте Библиотека ZigZag

RU EN
 • Breaking News

  неделя

  Дворец върху скалата

  Дар ал Хаджар
  Кацнал на планински връх в известната долина Вади Дхар, на разстояние от около 15 километра от столицата на Йемен - Сана, величествено се намира дворецът Дар ал Хаджар, по-известен като Планинския дворец на имама. Тай е емблематичния символ на Йемен, чийто изображения можете да намерите навсякъде, от пощенски картички и списания до етикети на бутилки за вода.
  Тази сграда е толкова привлекателна и популярна не само като образцов пример на йеменската архитектура. Дар ал Хаджар изглежда израснал от скалите, на които е построен. Дворецът има характерна живопис по целия периметър на фасадата. В допълнение, той е съвсем сам в зеления и спокоен оазис на Вади.


  Дар ал Хаджар


  Неговата история е далеч назад, в миналото, когато Йемен нямаше цар или президент. Вместо това, управлението на държавата тежала на раменете на имама (мюсюлманския духовен водач). Яхя Мохамед Хемидин (1869-1948) става имам на ислямска религиозна секта след смъртта на баща си през 1904 и имам на Йемен през 1918, като запазва поста си до убийството му през 1948. Дворецът е построен през 1930 от имам Яхя като лятно място на пребиваване. Ал Хаджар не само, че е била възстановена за посетителите, но и превърната в музей.
  Всеки турист и пътешественик може да си купи билет и да отиде на обиколка из двореца. Сградата е на пет етажа, с много стаи и стълби и изглежда, че те ви водят в затворен кръг. Вътре има кухня, складови помещения, стаи за жени, заседателни зали за важните хора и приятели на имам Яхя. Има система за водно охлаждане в подземието, както и много входове и изходи.

  Дворецът

  Разбира се, тези пет етажа предлагат достатъчно, за да бъдете изненадани, но разходката около Дар ал Хаджар е също красива и само увеличава вашето възхищение от зашеметяващата архитектура на Йемен.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Събития

  За начинаещи блогъри

  Рубрики

  Lang-Bg (492) Lang-Ru (110) Lang-En (87)
   Погледни
  BGtop
  Увеличение посещаемости

  Lang-En