The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    неделя

    Дворец върху скалата

    Дар ал Хаджар
    Кацнал на планински връх в известната долина Вади Дхар, на разстояние от около 15 километра от столицата на Йемен - Сана, величествено се намира дворецът Дар ал Хаджар, по-известен като Планинския дворец на имама. Тай е емблематичния символ на Йемен, чийто изображения можете да намерите навсякъде, от пощенски картички и списания до етикети на бутилки за вода.
    Тази сграда е толкова привлекателна и популярна не само като образцов пример на йеменската архитектура. Дар ал Хаджар изглежда израснал от скалите, на които е построен. Дворецът има характерна живопис по целия периметър на фасадата. В допълнение, той е съвсем сам в зеления и спокоен оазис на Вади.


    Дар ал Хаджар


    Неговата история е далеч назад, в миналото, когато Йемен нямаше цар или президент. Вместо това, управлението на държавата тежала на раменете на имама (мюсюлманския духовен водач). Яхя Мохамед Хемидин (1869-1948) става имам на ислямска религиозна секта след смъртта на баща си през 1904 и имам на Йемен през 1918, като запазва поста си до убийството му през 1948. Дворецът е построен през 1930 от имам Яхя като лятно място на пребиваване. Ал Хаджар не само, че е била възстановена за посетителите, но и превърната в музей.
    Всеки турист и пътешественик може да си купи билет и да отиде на обиколка из двореца. Сградата е на пет етажа, с много стаи и стълби и изглежда, че те ви водят в затворен кръг. Вътре има кухня, складови помещения, стаи за жени, заседателни зали за важните хора и приятели на имам Яхя. Има система за водно охлаждане в подземието, както и много входове и изходи.

    Дворецът

    Разбира се, тези пет етажа предлагат достатъчно, за да бъдете изненадани, но разходката около Дар ал Хаджар е също красива и само увеличава вашето възхищение от зашеметяващата архитектура на Йемен.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En