The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  сряда

  Ден на розовата фланелка

  розовата фланелка
  Всяка година много хора по целия свят носят розова риза или тениска, за да покажат подкрепата си за борбата с тормоза в училище. Тази кампания стартира през 2012 г. и оттогава тя е се подкрепя от 25 страни. Отбелязва се в последната сряда на месец февруари като Ден за борба с тормоза в училище.
  Ден за борба с тормоза в училище е посветен на борбата срещу един от най-честите проблеми, с които се сблъскват учители и родители по света. Според статистиката, тормозът в училище на един или друг етап е предмет на всеки четвърти тийнейджър. Тормозът от връстниците е един от най-честите причини за самоубийство при децата и юношите.
  Денят за борба с тормоза в училище е вдъхновен друга кампания, стартирала в Канада от Дейвид Шепърд и Травис Прайс през 2007 година. Тази кампания е известна като Международния ден на Розовото, защото Дейвид и Tравис донесли в училище няколко десетки розови тениски и помолили съучениците си да ги облекат, след като друг ученик, Чарлз Макнийл, станал жертва на тормоз, защото дошъл на училище облечен в розова риза. Поради това символът на Деня на борбата срещу тормоза в училище станала розова риза и той се нарича още Ден на розовата фланелка.
  По повод Деня на борбата срещу тормоза в училище се провеждат различни дейности, чиято задача е да се повиши обществената осведоменост за проблема и да се намерят начини за решаването му.

  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En