The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    четвъртък

    Пръстенът на живота

    Пръстенът
    Пръстенът на Живота е необичайна сграда в град Фушун, Китай. Тази структура наистина прилича на огромен пръстен, красиво подчертаващ се в тъмното. Външният й радиус е 170 метра, а вътрешният радиус е 150 метра. На върха има платформи за наблюдение, от които можете да се любувате на залива.
    Според служителите на общинското правителство на Фушън тази колосална структура е създадена, за да служи като платформа за наблюдение. Проектът първоначално планира да добави не само платформа за посетители, но и оборудване за скачане с бънджи. Но тази идея била изоставена, защото пръстена е твърде висок за такива екстремни скокове.
    Местното дизайнерско бюро официално съобщи, че Фушун искал да изгради офисна кула на мястото на пръстена, но градът бил твърде малък, за да поддържа такава структура. Пръстенът на Живота се появи в плановете, след като предприемачът изостави три други проекта.
    Пръстенът на Живота беше посрещнат с двусмислие, мнозина го одобриха, но много хора го осмиваха. Китайските медии бяха сурови в изявленията си за строежа, след като блогър публикува снимки в Интернет и много хора сравниха структурата с транспортния пръстен Stargate. През нощта Пръстенът на Живота ще свети с феноменалните 12 000 светодиода. Проектът възлиза на 16 милиона щатски долара.
    Поради необикновената форма, сградата често се сравнява с междузвездните галактически порти, но по-скоро е построена според съветите на фън шуй - древната китайска доктрина за изследване на космоса. Местните власти интерпретират Пръстена на Живота като пример за ландшафтна архитектура, каквато е например Айфеловата кула или други световни забележителности.
    Изграждането на тази кръгова структура започна през май 2009. Проектът бе признат за най-интересен сред другите предложени идеи, а през януари 2010 г. започнаха първите подготвителни дейности.
    За да се създаде такава зашеметяваща гледка, която би привлякла още повече туристи в града, са били необходими около 3.5 хиляди тона стомана. В резултат на това сградата получи много сдържани оценки на световната общност, въпреки че беше призната за "зашеметяваща" и една от най-добре изработените през 2012, но в същото време бе намекнато за някои "източни излишества".






    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En