The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    четвъртък

    Мистерията на българските гласове

     българските гласове
    Мистерията на българските гласове е хор, известен по целия свят и извършил над 1200 концерта в най-престижните световни зали. Хорът получи наградата Грами за изпълнението на традиционна и съвременна българска народна музика.
    Мистерията на българските гласове е една от най-отличените групи в света. Дава концерти с неземна красота, с ентусиазъм и много често предизвиква бурни аплодисменти на публиката. Тайното оръжие на хор Мистерията на българските гласове е в неговата хармония, която разбива сърцето. За западните слушатели очарованието идва от най-уникалните звуци на музиката, акапелното изпълнение на 23 жени, облечени в традиционни български костюми, представляващи различните фолклорни области на България.
    Магията на ансамбъла се дължи на техния успех в овладяването на разнообразни и вековни вокални традиции на България и в същото време в звучащи поразително модерно и оригинално, благодарение на уникалните музикални хорови аранжименти.
    Хорът изпълнява концерт от две части. Всяка част е в продължение на 25 минути и пеят песни, които разказват за живота и старите традиции в България. А те са от миналото, когато на малки групи млади мъже и жени се срещали за за да се съберат заедно, да пеят, да флиртуват, както е ставало ухажването в селските райони на България. Жените пеели за първите признаци на пролетта, за реколтата, за празничните дни около Коледа и Великден. Магическите им гласове отеквали на разстояние, по планинските склонове и през нивите. Българските жени използвали гласовете си да събудят любовта на бъдещите си съпрузи, щедростта на природата и радостите от сезона.
    И тази магия ако не е мистерия?!





    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En