The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    събота

    Международен ден на бирата

    ден на бирата
    Международен ден на бирата!!! Колко истории знаете за алкохолните похождения и приключения на американци, испанци, руснаци, украинци, българи? В този ден, 5-ти август, най-най алкохолния ден на приятелството между народите, ние можем да проверим кой е най-издържлив. Moре от бира, море от конкурси и море от нови познанства! Провеждат се аукциони, състезания, бирен "пинг - понг"... Приятели, не пропускайте възможността да присъствате и участвате в каквото и да е било, но едно незабравимо бирено парти!
    Бирата е най-популярната алкохолна напитка в света. Традицията за отбелязване на Международния ден на бирата не е много стара, само от 1989. Въпреки това, феновете на бирата и преди са организирали различни фестивали и празненства.
    За основател на празника на бирата се смята Исландия. Тази сурова северна страна е известна не само с доблестните си викинги, но и с древните си традиции в приготвянето на бира.
    Никой не може да каже кой е човекът, който е измислил рецептата за приготвяне на бирата. Но е известно, че тази напитка е много древна. Археологически разкопки потвърждават, че пивоваренето е разработено в древен Египет, но е възможно правенето на бира да е започнало дори по-рано, по времето, когато човечеството се е научило да отглежда зърнените култури.
    Разбира се, древния състав на бирата бил малко по-различен. Рецептите, които повече или по-малко са подобни на съвременните, са използвани около 13-ти век. Именно по това време в напитката започва да се добавя хмел. Трябва да се каже, че една обща рецепта за варене на бира не съществува. Почти всяка добра пивоварна има свои собствени тайни в приготвяне на напитката, които се пазят в строга конфиденциалност.
    Разбира се, основните събития в Деня на бирата са в баровете и ресторантите. В този ден увеселителни заведения не затварят да сутринта. Да, и би било грях да се изпуснат клиентите, тъй като всеки посетител се опитва да изпие бира, колкото е възможно повече.
    Отделно внимание заслужава Международния фестивал на бирата в Берлин. И въпреки, че това не е единственият фестивал на бирата в света, всички истински ценители на опияняваща напитка смятат непременно да са там.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En