The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Кьолнската катедрала

    катедрала
    В Кьолн, Германия, има обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО - готическата катедрала. Височината й е 157 метра и я нарежда на трето място в списъка на най-високите църкви в света. По височина тя е нарежда след катедралата в Улм (Германия), с височината на 161,5 м и след базиликата Нотр Дам де ла Пе (Код д’Ивоар), с височина, заедно с кръста на главния купол, от 158 м. Кьолнската катедрала е не само духовен център, но също така и един вид отправна точка, ориентир. На площада в предната част на катедралата се събират туристи и скейтбордисти, музиканти и рокери, бедни и протестиращи, младежи и възрастни хора.
    Тези две извисяващи се готически кули, почти пробиват облаците и са видими от всяка точка на града. Все пак височината на колоните на Римокатолическата катедрала в Кьолн е 157 метра!
    Гигантската сграда освен, че заема почетното трето място на подиума сред най-високите църкви в света, е абсолютен рекордьор по площ на църковната фасада.

     Кьолнската катедрала


    Изграждането на Кьолнската катедрала се корени дълбоко в Средновековието, а изграждането, реконструкцията и реставрационните работи на грандиозната конструкция, без да спират, са били в продължение на много векове и продължават до наши дни.
    За щастие, военни действия не са повредили силно готическата църква, въпреки факта, че почти целия град около катедралата бил в руини. Пилотите на бомбардировачите съзнателно пазели огромната сграда от възможни атаки, като я използвали за удобен географски ориентир.
    През 2004 Кьолнската катедрала, бе присъединена към списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО и днес този популярен сред туристите от цял свят обект се посещава от десетки хиляди хора всеки ден.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (542) Lang-Ru (113) Lang-En (110) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En