The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  петък

  Кьолнската катедрала

  катедрала
  В Кьолн, Германия, има обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО - готическата катедрала. Височината й е 157 метра и я нарежда на трето място в списъка на най-високите църкви в света. По височина тя е нарежда след катедралата в Улм (Германия), с височината на 161,5 м и след базиликата Нотр Дам де ла Пе (Код д’Ивоар), с височина, заедно с кръста на главния купол, от 158 м. Кьолнската катедрала е не само духовен център, но също така и един вид отправна точка, ориентир. На площада в предната част на катедралата се събират туристи и скейтбордисти, музиканти и рокери, бедни и протестиращи, младежи и възрастни хора.
  Тези две извисяващи се готически кули, почти пробиват облаците и са видими от всяка точка на града. Все пак височината на колоните на Римокатолическата катедрала в Кьолн е 157 метра!
  Гигантската сграда освен, че заема почетното трето място на подиума сред най-високите църкви в света, е абсолютен рекордьор по площ на църковната фасада.

   Кьолнската катедрала


  Изграждането на Кьолнската катедрала се корени дълбоко в Средновековието, а изграждането, реконструкцията и реставрационните работи на грандиозната конструкция, без да спират, са били в продължение на много векове и продължават до наши дни.
  За щастие, военни действия не са повредили силно готическата църква, въпреки факта, че почти целия град около катедралата бил в руини. Пилотите на бомбардировачите съзнателно пазели огромната сграда от възможни атаки, като я използвали за удобен географски ориентир.
  През 2004 Кьолнската катедрала, бе присъединена към списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО и днес този популярен сред туристите от цял свят обект се посещава от десетки хиляди хора всеки ден.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En