The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    четвъртък

    Фестивал на пясъчните скулптури в Белгия

    Фестивал на пясъчните скулптури
    Когато лятото официално настъпи, значи е открит плажният сезон. Но някои наистина креативни хора могат не само да лежат на топлия пясък. Скулпторите, които създават свои собствени шедьоври от пясъка, се възползват от възможността да покажат какво могат да направят.
    За да демонстрират своите шедьоври, а зрителите да им се полюбуват, скулптори участват всяко лято в белгийския град Бланкерберге, където се провежда най-големият фестивал на пясъчните скулптури в света. Фестивалът обикновено продължава до средата на септември.
    Когато лятото официално настъпи, значи е открит плажният сезон. Но някои наистина креативни хора могат не само да лежат на топлия пясък. Скулптурите, които създават свои собствени шедьоври от пясъка, се възползват от възможността да покажат какво могат да направят.
    За да демонстрират своите шедьоври, а зрителите да им се полюбуват, скулптори участват всяко лято в белгийския град Бланкерберге, където се провежда най-големият фестивал на пясъчните скулптури в света. Фестивалът обикновено продължава до средата на септември.
    Подобен, но по-млад и по-малък по размери фестивал се провежда и в България. На изложението на пясъчните скулптури, ние попаднахме случайно. Преглеждайки много материали за България, ние решихме, че няма да е излишно да посетим град Бургас и основната му атракция - парка с фигури. Исках да видя лично как върху малко пространство компактно се вместват фигурите на различни животни и птици. Някои от скулптурите много ни харесаха, а някои така останаха неразбираеми за нас. Но най-важното нещо, тази малка колекция от животни, направени от пясък, остави трайно впечатление в нас, защото подобно нещо все още не бяхме виждали.
    Много хора ни съветваха да гледаме шедьоврите на пясък през вечерта, когато специалното осветление придава особен чар и обаяние на експонатите. Посетихме парка през деня, тъй като искахме да направим и разходка из красивите улици на Бургас. От личен опит съветваме да се отиде на фестивала рано сутрин или вечер. Пясъчните скулптури са разположени на открито, там сянка няма. Ако сте там сутрин не забравяйте да носите бутилка с вода и шапка, и най-важното - не забравяйте фотоапарата си! Повярвайте ми, тези произведения не ще ви оставят безразлични.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


    BGtop






    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En